CNN: Rachete lansate de Rusia către Siria au căzut în Iran

Ioana Dogaru
Internaţional / 9 octombrie 2015

Rachete lansate de Rusia către Siria au căzut în Iran

Rusia dezminte informaţiile

Actualizare 18:28 Rusia a bombardat 60 de obiective ale SI şi a ucis doi comandanţi ai jihadiştilor, în utimele 24 de ore

Aviaţia rusă a efectuat 67 de raiduri în ultimele 24 de ore şi a lovit 60 de obiective ale grupării jihadiste Statul Islamic, a anunţat vineri şeful adjunct al Statului Major al forţelor ruse, generalul Igor Makuşev, citat de RIA Novosti.

''În ultimele 24 de ore, de la baza aeriană Hmeymim au fost efectuate 67 de raiduri. Avioane SU-34M şi Su-25SM au lovit 60 de obiective ale teroriştilor'' în provinciile Raqa, Latakia, Hama, Idleb şi Alep, a precizat generalul rus.

În acelaşi timp, Igor Makuşev a informat că aviaţia rusă a distrus o tabără de pregătire a unei grupări islamiste şi a ucis doi comandanţi ai Statului Islamic.

''Bombe de precizie de tip KAB-500S au distrus o tabără de instruire a grupării islamiste armate Liwa al-Haqq. În urma atacului, au fost lichidaţi doi comandanţi ai Statului Islamic şi aproximativ 200 de militanţi'', a indicat generalul Makuşev, potrivit agenţiei TASS.

(A.L.)

-----

Actualizare 17:50 Iranul nu confirmă căderea pe teritoriul său a unor rachete trase spre Siria de flota rusă din marea Caspică

Iranul nu confirmă căderea de rachete ruseşti pe teritoriul sau, aşa cum a afirmat în urmă cu o zi un oficial american, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al ministerului iranian al Afacerilor Externe, citat de AFP.

"Nu confirmăm" această informaţie, a răspuns laconic purtătorul de cuvânt, Afkham Marzieh, întrebat despre informaţiile privind căderea pe teritoriul Iranului a unor rachete trase spre Siria de flota rusă din marea Caspică.

(A.L.)

-----

Actualizare 11:20 Franţa a efectuat al doilea atac aerian în Siria

Franţa a efectuat în noaptea de joi spre vineri un al doilea atac aerian împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria, a anunţat ministrul apărării francez Jean-Yves Le Drian, informează Reuters şi AFP.

Ministrul Le Drian a declarat la postul de radio francez Europe1: "Avioane Rafale au lansat bombe asupra unei tabere de antrenament (a SI). Obiectivele au fost atinse".

Ministrul francez a adăugat că vor urma şi alte atacuri "în locuri unde SI se organizează pentru a ne ameninţa".

Cele două bombardiere Rafale, care au decolat din Emiratele Arabe împreună cu mai multe Rafale de acompaniere, au ţintit din nou un centru de antrenament al SI din Raqa, fieful organizaţiei, la fel ca în timpul primului atac francez din 27 septembrie, infrormează Reuters.

"Ştim că există în Siria, în special în împrejurimile Raqa, centre de antrenament ale combatanţilor străini a căror misiune nu este să lupte pentru SI în Levant, ci să vină în Franţa, în Europa, pentru a comite atentate"..

Amintind că "Duşmanul Franţei este Daech" (acronimul arab al SI), ministrul francez al apărării a acuzat Rusia că a lovit în proporţie de "80-90 la sută" alte ţinte decât SI, pentru a proteja regimul de la Damasc.

Ministrul francez a mai declarat: "De aproximativ zece zile, acţiunile militare ruse nu vizează Daech, ci în mod prioritar securitatea lui Bashar al-Assad".

Jean-Yves Le Drian a mai spus: "Rusia consideră că trebuie protejat Bashar al-Assad, iar noi considerăm că Bashar nu face parte din soluţie".

(I.D.)

---------

O serie de rachete de croazieră lansate de pe o navă rusă, care vizau obiective în Siria, s-au prăbuşit în Iran, au declarat doi oficiali americani pentru CNN.

Armata rusă a dezminţit joi că în Iran au căzut patru rachete de croazieră lansate miercuri spre Siria de pe Marea Caspică, după cum a afirmat un oficial american, scrie AFP.

Într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konaşenkov a declarat: "Orice profesionist ştie că în cursul acestor operaţiuni fixăm întotdeauna ţinta înainte şi după impact. Toate rachetele lansate de pe crucişătoarele noastre şi-au lovit ţinta".

Acesta a adăugat:"Este un fapt. Altfel, ar fi însemnat că ţinte ale Statului Islamic îndepărtate unele de altele au explodat singure".

Şi televiziunea de stat iraniană IRNN a transmis că un oficial iranian anonim infirmă această ştire, transmit CNN şi BBC.

Surse din mass-media iraniană conservatoare au descris aceste informaţii ca fiind parte dintr-un "război psihologic pe care SUA îl poartă cu Moscova", informează BBC.

Agenţia de ştiri iraniană FARS transmite: "Din momentul în care Rusia şi-a început operaţiunile în Siria, presa occidentală a lansat un atac mass-media".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb