CNVM respinge contestaţiile unor firme ale lui Chelu, care refuză să facă oferte de preluare

(N.I.)
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 iulie 2009

CNVM respinge contestaţiile unor firme ale lui Chelu, care refuză să facă oferte de preluare

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a respins contes­taţiile înaintate de 9 societăţi care acţionează în mod concertat cu omul de afaceri Cătălin Chelu împotriva unor ordonanţe ale Comisiei prin care erau obligate să facă oferte publice de preluare.

Astfel, firmele Comat Galaţi, Celule Electrice Băileşti, Galgros Galaţi, Amicosottis Galaţi, Vulturul Comarnic, Revan Com Galaţi, Mecanica Rotes, Debrocons Galaţi şi Altur Slatina au contestat mai multe ordonanţe emise de CNVM în prima jumătate a lunii iunie, prin care erau obligate să facă oferte publice de preluare la trei societăţi de pe Rasdaq şi la Altur Slatina (ALT), în condiţiile în care arbitrul pieţei a stabilit că acţionează în mod concertat cu omul de afaceri Cătălin Chelu.

Astfel, Chelu şi cele nouă firme trebuiau să facă în termen de 15 zile oferte publice pentru preluarea Altur Slatina (ALT), Mecanica Rotes Târgovişte (METY), Comat Galaţi (COTM) şi Vitimas Tecuci (VITK), întrucât deţineau în mod concertat mai mult de 33% din capitalul celor patru companii.

Firmele care au făcut contestaţiile au susţinut că ordonanţele reprezintă "un exces de putere al autorităţii administrative", menţionând totodată că "atestă situaţia neadevărată" că acţionează în mod concertat cu omul de afaceri din Galaţi.

În cazul Vitima Tecuci, CNVM îl acuza pe Chelu că acţionează concertat cu Stan Maricel Ionel, în timp ce la Comat Galaţi omul de afaceri este bănuit că acţionează concertat cu Rîmar Cezar, precum şi cu firmele Altur Slatina şi Debrocons Galaţi.

La Mecanica Rotes, ordonanţa CNVM menţionează că omul de afaceri din Galaţi acţionează împreună cu firma Amicosottis, Rîmar Cezar şi Stan Maricel Ionel. În cazul Altur, arbitrul pieţei de capital a stabilit că firmele Mecanica Rotes, Celule Electrica Băileşti, Galgros Galaţi, Revan Com Galaţi, Vulturul Comarnic, precum şi Rîmar Cezar acţionează împreună cu Cătălin Chelu, informează NewsIn.

Cătălin Chelu, î­m­preună cu persoanele sau firmele cu care acţionează concertat, au obligaţia să depună în termen de 15 zile documentele aferente ofertelor publice obligatorii de preluare.

Anul trecut, CNVM l-a obligat pe Cătălin Chelu să facă oferte publice de preluare şi la firmele Transtec Tecuci, Spit Bucovina şi Minexfor Deva, acuzându-l că acţionează în mod concertat cu Ionel Stan.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb