CNVM va reduce comisioanele la tranzacţiile cu titluri de stat

A.G.R.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 noiembrie 2009

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare va corecta săptămâna aceasta regulamentul privind veniturile, cotele şi tarifele şi va reduce comisionul (cota) pentru tranzacţiile cu titluri de stat, a declarat vineri, preşedintele CNVM, Gabriela Anghelache, potrivit Agerpres.

Conform regulamentului, care se aplică de la 1 noiembrie 2009, CNVM percepe un comision pentru tranzacţiile cu titluri de stat de 0,04%, însă acest nivel a fost stabilit în mod eronat şi va fi corectat, a precizat Anghelache.

În primele 10 luni din 2009, CNVM nu a perceput comision pentru tranzacţiile cu titluri de stat, însă în ultima perioadă Comisia face eforturi disperate "să încheie bugetul pe 2009 pe zero", prin reducerea cheltuielilor, după ce anterior Comisia a eliminat sau a redus o serie de comisioane percepute pentru a da un semnal pozitiv pieţei bursiere afectate de criza financiară, potrivit oficialului CNVM.

De la 1 noiembrie 2009, CNVM percepe un comision de 0,15% pentru tranzacţiile de cumpărare realizate în afara pieţelor reglementate sau a sistemelor alternative de tranzacţionare, potrivit regulamentului privind veniturile, cotele si tarifele.

Comisionul perceput pentru tranzacţiile de pe pieţele nereglementate - cum ar fi mecanismul ROTC, pe care Asociaţia Brokerilor urmează să îl lanseze - este de aproape două ori mai mare decât cel perceput din valoarea tranzacţiilor derulate pe pieţele reglementate sau în sistemele alternative de tranzacţionare.

Pentru tranzacţiile pe pieţele reglementate şi sistemul alternativ de tranzacţionare ATS, CNVM percepe un comision de 0,08%, în timp ce schimburile cu instrumente financiare cu venit fix (obligaţiuni şi titluri de stat), drepturi de preferinţă şi drepturi de alocare beneficiază de o reducere a cotelor, până la 0,04%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb