Coceral creşte previziunile privind producţia de grâu din ţara noastră

A.O.
Companii #Agricultură / 23 iunie 2014

Organizaţia traderilor europeni, Coceral, şi-a revizuit, în creştere, prognoza privind producţia de grâu din ţara noastră, până la 8,692 milioane de tone, depăşind-o pe cea făcută de traderul german Alfred Toepfer, de 8,26 milioane de tone. Organizaţia estimează o recoltă de grâu de 149,4 milioane de tone la nivel european, cu 5,71 milioane de tone mai mult decât prognoza anterioară, realizată în luna martie.

Datele celor de la Coceral le depăşesc pe cele ale Strategie Grains, de 147 milioane de tone, precum şi pe cele ale Departamentului pentru Agricultură din SUA (USDA), de 146,25 milioane de tone. Separat, grupul de producători din cadrul organizaţiei europene Copa-Cogeca a preconizat o recoltă de 147,4 milioane de tone. Revizuirea Coceral reflectă mărirea estimărilor privind producţia în Franţa, Germania şi Marea Britanie, dar mai ales cele privind ţara noastră. Potrivit datelor organizaţiei, România ar trebui să producă circa 8,69 milioane de tone de grâu în acest an, cu 1,7 milioane mai mult decât susţineau estimările din martie. Randamentul mediu la hectar pentru grâul moale ar urma să fie de 4,1 tone.

Variaţii pe bursele de cereale săptămâna trecută

Pe bursa de la Paris, preţul grâului cu contractul scadent în luna noiembrie a rămas, la sfârşitul săptămânii trecute, la 188,25 euro/tonă.

Pe bursa de la Londra, ziua de vineri s-a închis cu o scădere de 0,15 lire sterline/tonă a preţului grâului cu contractul scadent în luna iulie 2014, ajungând la 139,5 lire sterline/tonă, iar noua recoltă cu contractul scadent în luna noiembrie 2014 a înregistrat o creştere de 0,1 lire sterline/tonă, ajungând la 176 lire sterline/tonă.

La nivelul întregii săptămâni, la bursa de la Londra, preţul grâului a crescut atât pentru contractul cu scadenţa în luna iulie 2014 (0,75 lire sterline/tonă), cât şi pentru contractul cu scadenţă în luna noiembrie (1,35 lire/tonă). La bursa de la Paris, preţul grâului cu contractul în luna noiembrie 2014 a crescut cu 1 euro/tonă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb