"Cocor SPA" - investiţie de 6 milioane de euro Cel mai mare şi modern spa din România a intrat în circuitul turistic

Dan Nedelcu,Constanţa
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 19 mai 2009

Cel mai mare şi modern spa din România a intrat în circuitul turistic

Această inaugurare marchează finalizarea unei investiţii totale în valoare de 18 milioane euro realizată la complexul turistic "Cocor", demarată în urmă cu 7 ani

Cel mai mare spa din România, "Cocor SPA", situat în staţiunea Olimp, având o suprafaţă desfăşurată de 3.000 mp., şi-a deschis portile pentru turişti la sfârşitul săptămânii trecute. Obiectivul reprezintă o investiţie de aproximativ 6 milioane euro, care s-a derulat pe parcursul a doi ani.

Acest centru oferă clienţilor săi programe individualizate de înlăturare a stresului, de detoxifiere, de recăpătare a energiei şi frumuseţii, precum şi o selecţie de tratamente (de la cele tradiţionale şi orientale până la cele contemporane), adaptate dorinţelor şi nevoilor fiecărui client.

"Cocor SPA" Olimp oferă un meniu complet de servicii, realizate în 25 de cabinete distribuite pe trei niveluri, în patru sectoare principale de servicii: "Clinique Medical SPA", "Wellness Oasis", "Spa Suite" şi "Thermarium & Pool".

La primul etaj al centrului funcţionează sectorul medical "Clinique Medical SPA", care oferă hidrocolonoterapie, pachete "balneovitality" şi "healthy aging" ce conţin tradiţionala cură cu injecţii Gerovital H3, tratamente cu produse "Thalgo" (Franţa) şi "Gerard"s" (Italia), precum şi cu nămol sapropelic, săruri terapeutice de Bazna etc. După o sesiune de saună şi între terapii, clienţii centrului pot servi în zona dedicată "Oasis Tea Lounge", cu vedere la mare, ceaiuri Bio, care au rolul de a reda organismului cantităţile necesare de lichide şi săruri minerale pierdute în timpul tratamentelor, iar aromele şi proprietăţile lor stimulează relaxarea. La acelaşi nivel a fost amenajată zona "Fitness Studio", echipată cu aparatura cardio "Technogym", de ultimă oră. Echipamentele instalate aici au încorporate programe specifice de tonifiere, slăbire sau întreţinere.

Al doilea etaj al centrului a fost dedicat procedurilor de relaxare, în cadrul sectorului "Wellness Oasis", unde sunt oferite terapii senzoriale, masaje orientale, duşuri Vichy, masaje cu bambus, ciocolată sau cu pietre vulcanice, tratamente pentru detoxifiere şi slimming, cromo si aromaterapii etc. La acelaşi nivel a fost amenajat şi sectorul "Spa Suite", dedicat celor care vor să experimenteze, în doi, ritualuri exclusive (masaj simultan, hammam, duş emoţional, cadă de hidromasaj cu cromoterapie, zonă de relaxare), într-o atmosferă absolut privată.

La ultimul etaj al centrului a fost amenajat sectorul "Thermarium & Pool", care oferă duşuri emoţionale (set de duşuri cu presiuni, temperaturi şi arome diferite, fie eucalipt şi mentă sau stropi de primăvară aromatici), hammam, fântână de gheaţă, biosauna (Vitarium) şi "Finnish sauna". La acestea se adaugă principalul element de atracţie al "Cocor Spa" - piscina interioară. Aceasta are un bazin de 12 m lungime, 6 metri lăţime şi 1,5 metri adâncime, cu tavan rabatabil, apă încălzită şi îmbogăţită cu săruri şi minerale, dotat cu instalaţie pentru înot împotriva curentului (la fel ca într-un râu), cascade de apă pentru masaj cervical. Sala piscinei, în care a fost instalată şi o cadă cu hidromasaj pentru patru persoane, oferă vedere spre mare (la est), spre pădurea Comorova (la vest) şi spre staţiunea Neptun (la sud). Piscina mai dispune, pe trei laturi (est, sud şi vest) de trei terase amenajate cu mobilier de plajă.

Preţurile tratamentelor care se efectuează aici se situează în intervalul 30 - 480 lei/ persoană pentru o procedură de 20 - 165 minute. Seria de proceduri "Oasis Grand Relax", din cadrul programului "Day spa experience", costă 680 lei/ persoană şi conţine 5 proceduri, care se derulează pe parcursul unei zile în­tregi. Tariful consultaţiei medicale este de 90 lei, iar preţurile pachetelor de proceduri wellness sau de tratamente medicale se situează în intervalul 390 - 2.950 lei/ persoană, pentru 2 - 18 zile, cu câte trei proceduri/ zi. Cel mai scump este programul de slăbire, care se întinde pe durata a 18 zile şi costă 3.250 lei/ persoană.

În dezvoltarea acestui proiect, "Cocor Turism" a colaborat cu diferiţi furnizori străini pentru dotări de ultimă generaţie. Astfel, echipamentele medicale şi cele de beauty au fost furnizate de companiile germane "Unbescheiden Baden Baden" şi "Lontomed", cele pentru sala de fitness au fost achiziţionate de la compania italiană "Tehnogym", iar sauna şi duşurile emoţionale de la compania austriacă "Thermarium". Întreaga consultanţă în comunicare şi marketing a fost asigurată de firma "We-wellness" Italia.

Din luna februarie 2009, "Cocor SPA" a devenit şi membru al "International Spa Association" (ISPA), fiind singurul centru din România afiliat la această organizaţie. ISPA este lider în promovarea conceptului de wellness şi urmăreşte certificarea şi menţinerea calităţii în industria spa.

Lăcrămioara Moroianu, managerul "Cocor SPA", căreia îi aparţine şi conceptul de amenajare a acestui centru, a declarat că apartenenţa la această organizaţie reprezintă o garanţie a serviciilor. Domnia sa a adăugat: "Compania are în vedere extinderea activităţii de spa şi în Bucureşti, cu un centru ce va fi amenajat la al treilea etaj al centrului , care urmează să fie deschis în data de 15 noiembrie 2009".

12 milioane euro pentru club, centru de conferinţe şi spa

Complexul hotelier "Cocor" (fostul hotel "Galaţi" din staţiunea Olimp) a fost achiziţionat de compania "Cocor" SA Bucureşti în anul 2002, în urma procesului de divizare simetrică şi privatizare a societăţii "Neptun Olimp" SA. De atunci, complexul a trecut prin mai multe etape importante de modernizare. În prima etapă au fost renovate cele 226 de camere duble existente în două corpuri de clădire ale hotelului, ridicându-se gradul de confort de la două la patru stele. Totodată, a fost refăcută piscină exterioară şi s-a construit o piscină pentru copii, ambele fiind dotate cu sistem de încălzire a apei, iar restaurantul, cu o capacitate de 500 de locuri, a fost şi el modernizat. În a doua etapă investiţională (efectuată în anul 2005) a fost construit un nou corp de clădire, de legătură cu restaurantul, la etajul căruia au fost amenajate 16 unităţi de cazare (8 apartamente şi 8 spaţii de cazare cu camere comunicante).

În a treia etapă (demarată în urmă cu patru ani) a fost realizat un nou corp de clădire în valoare de 12 milioane euro, care are în componenţa sa discoteca "Club Vision" - cea mai elegantă din sudul litoralului (amenajată pe două niveluri, subsol şi demisol), un centru de conferinţe (amenajat la parter) - cu o capacitate de 350 locuri, divizibil în trei module, izolate fonic, fiecare cu sistem de sonorizare încorporat. Ambele obiective au fost inaugurate în sezonul estival 2008. Amenajarea noului corp de clădire a fost încheiată o dată cu finalizarea "Cocor SPA".

În ultimii 7 ani, la complexul "Cocor" a fost efectuat un volum de investiţii în valoare totală de 18 milioane euro, potrivit directorului general al "Cocor Turism" SA, Nicolae Moroianu, cel care a supravegheat execuţia tuturor lucrărilor. Administratorii "Cocor" SA estimează că investiţia realizată în acest complex va fi recuperată în 14 ani, dacă sezonul estival de pe litoral va avea 4 luni pe an şi în 10 ani, dacă sezonul va avea 6 luni în fiecare an. Dar complexul "Cocor" funcţionează pe întreaga perioadă a anului.

Pentru acest an, bugetul de venituri şi cheltuieli al întregului complex turistic "Cocor" (hotel, centru de conferinţe, centrul spa) estimează realizarea unei cifre de afaceri de 8,7 milioane lei, mai mare cu 22% faţă de anul 2008.

Complexul turistic "Cocor" îmbină acum turismul de odihnă, cu cele de spa şi de afaceri

Centrul "Cocor SPA" se adresează în special clienţilor cu vârste între 25 şi 60 ani, cu studii superioare (manageri, directori de companii, antreprenori etc.), cu venituri peste medie şi care caută servicii de sănătate, relaxare, revigorare şi wellness. Lăcrămioara Moroianu a declarat că managementul "Cocor SPA" şi-a stabilit ca obiectiv atragerea consumatorilor români de servicii spa în străinătate şi transformarea lor în consumatori fideli ai centrului din staţiunea Olimp, în principal prin scoaterea în evidenţă a importanţei unor astfel de terapii realizate de către profesionişti, într-un cadru de calitate internaţională standardizată. Totodată, un alt obiectiv important este acela de a convinge turiştii străini că litoralul românesc poate reprezenta şi o potenţială destinaţie de vacanţe spa.

Nicolae Moroianu, directorul general SC "Cocor Turism" SA, a declarat: "Odată cu finalizarea centrului spa complexul a devenit o unitate turistică completă, care îmbină turismul de odihnă, cu cel de sănătate, relaxare şi de afaceri. De exemplu, de şase ani avem ca partener fidel firma ASEBUSS, care derulează în fiecare toamnă la noi cursuri de MBA şi ocupă câte 62 de camere la fiecare curs. De 5 ani ne-am concentrat pe fidelizarea şi atragerea turistului român de 25 - 50 de ani, care este foarte ocupat în timpul săptămânii, dar asigură familiei sale un sejur îndelungat pe litoral, spre a se putea alătura acesteia în fiecare weekend. Pentru acest segment am dezvoltat o gradiniţă, oferim internet WIFI gratuit. Mai mult, oferta specială de week-end a companiei aviatice "Tarom", adresată acestei nişe de piaţă, ne va favoriza business-planul. De asemenea, în vizorul nostru se mai află grupurile de turişti pre-familişti".

Complexul turistic "Cocor" face parte din patrimoniul societăţii "Cocor Turism" SA, al cărei acţionar principal este SC "Cocor" SA Bucureşti, cotată pe piaţa Rasdaq. În cadrul "Cocor Turism" mai funcţionează hotelul "Ovidiu" (230 locuri, două stele), amplasat în centrul staţiunii Neptun, precum şi activul "Vila 5" din Eforie Nord.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb