Coeziunea, pe agenda reuniunii COSAC

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 21 ianuarie 2019

Corina Creţu

Corina Creţu

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, va participa, astăzi, la reuniunea membrilor Conferinţei comisiilor parlamentare de afaceri europene din parlamentele naţionale din UE (COSAC), organizată la Bucureşti în cadrul Preşedinţiei române a Consiliului UE.

Conform unui comunicat de presă emis de la Bruxelles, Corina Creţu a declarat: "Beneficiile politicii de coeziune nu sunt abstracte sau de natură birocratică. Ele vin să răspundă unor nevoi concrete ale cetăţenilor, având un impact direct, tangibil asupra vieţii de zi cu zi. Ea creează locuri de muncă, susţine dezvoltarea competenţelor şi creşterea oportunităţilor de angajare, oferă prilej favorabil dezvoltării economice şi sociale, asigură accesul la servicii de educaţie şi sănătate mai bune, contribuie la promovarea incluziunii sociale şi la sprijinirea comunităţilor marginalizate, susţine dezvoltarea reţelelor feroviare şi rutiere şi nu numai. Politica de coeziune este, de fapt, garanţia creşterii calităţii vieţii pentru cetăţenii europeni".

La reuniunea de astăzi, care va avea loc la Palatul Parlamentului, vor fi prezenţi reprezentanţi din toate statele membre ale UE, precum şi membri ai Parlamentului European. Corina Creţu ar urma să susţină un discurs despre viitorul politicii de dezvoltare regională, în deschiderea sesiunii, cu tema "Creşterea coeziunii şi asigurarea convergenţei prin intermediul instrumentelor Cadrului Financiar Multianual".

Actualul comisar european pentru politică regională îşi doreşte să continuie, şi după alegerile europarlamentare din mai 2019, programele demarate. De aceea, săptămâna trecută, Corina Creţu a anunţat că va candida pentru obţinerea unui nou mandat de deputat european pe listele partidului Pro România, formaţiune politică la şefia căreia se află Victor Ponta, fost coleg în PSD al actualului comisar european pentru politică regională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb