COMCM respinge acuzaţiile SIF Transilvania

GABRIELA MĂRĂCINEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 iulie 2014

COMCM respinge acuzaţiile SIF Transilvania

COMCM răspunde acuzaţiilor făcute, miercuri, de către directoratul SIF Transilvania (SIF3), conform cărora, în perioada în care Constantin Frăţilă a deţinut calitatea de acţionar şi administrator al COMCM (simbol CMCM), ar fi avut loc operaţiuni "suspecte" cu sume care totalizau 2,12 milioane euro.

Astfel, în perioada 2008-2011, consiliul de administraţie al companiei era compus din 5 membri, puterea decizională în COMCM fiind, atât în AGA cât şi în CA, în mâinile SIF3, potrivit COMCM.

"Pe întreaga perioadă, reclamanta SIF Transilvania a avut şi preşedinte CA şi majoritatea în consiliul companiei", arată raportul COMCM.

Conducerea CMCM comentează şi acuzaţiile conform cărora, în timpul în care Frăţilă deţinea funcţii la societate, au avut loc pagube de 1.800.000 euro reprezentând clienţi incerţi. "Compania nu avea de unde să ghicească faptul că, în viitor, societăţile cărora COMCM le-a livrat mărfuri sau le-a prestat servicii vor intra în faliment".

Referitor la suma de 200.000 euro, reprezentând contravaloarea a 10 hectare de teren cumpărat de societate în comuna Cogealac, conducerea COMCM prezintă un extras din documentele prin care a fost aprobată achiziţia. Astfel, în documente se menţionează că societatea a demarat, în acea perioadă, o politică de achiziţii de bunuri de natura carierelor de piatră, terenurilor, halelor de producţie. În şedinţa din 11 aprilie 2007, AGOA a aprobat planul de investiţii care presupunea şi achiziţia de terenuri.

În ceea ce priveşte contravaloarea chiriei pentru o staţie de betoane

(114.000 euro), COMCM subliniază că închirierea respectivă "a fost foarte importantă pentru acoperirea unei arii cât mai mari a zonei de sud a judeţului Constanţa". Conducerea SIF3 a acuzat faptul că proprietarul staţiei de betoane era Maria Frăţilă, acţionar, şi, pentru o perioadă, administrator COMCM.

Prin raportul remis Bursei de Valori Bucureşti, CMCM arată că nu are cunoştinţă despre operaţiunile frauduloase privind livrarea de betoane către diverşi clienţi şi încasarea contravalorii livrărilor în conturile personale ale membrilor familiei conducerii executive, despre care SIF Transilvania a menţionat în justificarea la completarea ordinii de zi a AGA.

Constantin Frăţilă a cerut convocarea AGA la SIF3 în urmă cu câteva săpătâmni, după ce a demisionat, din funcţia de administrator/preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii COMCM Constanţa, pe motiv că noul regulament al SIF3 nu îi permite cumulul de funcţii.

Ulterior, ordinea de zi a AGA a fost completată de un grup de acţionari ai SIF Transilvania cu propunerea de revocare a lui Frăţilă din Consiliul de Supraveghere al societăţii, dar şi de fostul arbitru de fotbal, care doreşte tragerea la răspundere a lui Mihai Fercală, pentru activitatea sa în SIF3.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5669
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2973
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.0590

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
ccib.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb