Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (EU-OSHA) a publicat astăzi un ghid privind întoarcerea la serviciu, în condiţiile în care angajatorii se întreabă cum se pot garanta sănătatea şi siguranţa lucrătorilor atunci când se întorc la locul de muncă, se arată într-un comunicat publicat joi de Comisia Europeană.
Pentru Comisie este extrem de important să se asigure că lucrătorii se pot întoarce la locul de muncă într-un mediu sigur şi sănătos. Prin urmare, ghidul publicat joi reprezintă o contribuţie esenţială a UE în această perioadă importantă. De asemenea, ghidul conţine linkuri către informaţii naţionale privind sectoare şi ocupaţii specifice. Ghidul se referă la mai multe aspecte: evaluarea riscurilor şi măsuri adecvate, implicarea lucrătorilor, grija faţă de lucrătorii care au fost bolnavi, planificarea şi învăţarea pentru viitor, o permanentă bună informare şi informaţii pentru sectoare şi ocupaţii.
La ghidul elaborat de EU-OSHA în cooperare cu Comisia Europeană au contribuit, de asemenea, Comitetul consultativ tripartit pentru securitate şi sănătate la locul de muncă şi Comitetul inspectorilor de muncă principali. Ghidul va fi actualizat regulat cu informaţii fiabile, în funcţie de evoluţia situaţiei.
"Astăzi, mai mult decât oricând, este foarte evident că protejarea şi promovarea securităţii şi a sănătăţii în muncă sunt de o importanţă capitală pentru lucrători, companii, sisteme de protecţie socială şi societate în ansamblu. Acest ghid oferă răspunsuri la întrebări practice ale angajatorilor, cum ar fi: cum pot reduce la minimum expunerea la coronavirus la locul de muncă şi cum îşi pot actualiza evaluarea riscurilor, având grijă de lucrătorii care au fost bolnavi. Ghidul va ajuta angajatorii şi companiile să gestioneze întoarcerea la locul de muncă şi să ofere sfaturi practice personalului", a declarat comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit.
1. Sunt plin de sperante - nu mai e mult
(mesaj trimis de Vali în data de 26.04.2020, 00:11)
Cand emiteti ghidul pentru iesirea in mod organizat din UE a tarilor ?
2021 e un punct bun pentru inchiderea proiectului UE.
Daca 2021 e prea rapid pentru lentoarea birocratilor de la Bruxelles, 2029 e al doilea termen.
Reamintesc ca perioada 2024-2029 e o perioada plina de conduceri autoritare, dictatoriale, una mai feroce decat alta de-a lungul intregului Pamant. :) Asta ca sa stiti ce va asteapta.
Libertatea devine marfa rara. Platita cu sange in Romania - in curand. Si asta pentru ca politicienii neocomunisti si neobolsevici din ultimii 30 de ani nu stiu sa accepte schimbul de generatii real. Nu al lor cu nepotii si copiii lor.
Retezarea va fi brusca si completa. E o promisiune asta.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 26.04.2020, 01:01)
Ti-ai injectat dezinfectant de la Trump si ai făcut vreo reacție adversă?
1.2. ai aflat franturi de adevar...acum Mars! (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Vali în data de 26.04.2020, 12:13)
:) va trece timpul si se va intampla tot ce am zis.
dar tu nu iti vei aminti.
:)
la ce memorie scurta ai de om inferior , o sa fii de-a dreptul uimit de ce se va fi intamplat la timpul potrivit . :)
acum dupa ce ai aflat cateva cioburi de Istorie din viitor.... Mars inapoi in frontul comunilor si normalilor!