Comisia Juridică: Aviz negativ privind urmărirea penală faţă de Ponta

E.D.
Anticorupţie / 8 iunie 2015

Comisia Juridică: Aviz negativ privind urmărirea penală faţă de Ponta

Şedinţa de plen a Camerei pentru urmărirea penală faţă de Ponta va avea loc mâine

Ponta:"O criză politică ar avantaja Rusia sau «vreun duşman al ţării»"

Ponta: "PSD va face plângere penală la procurorul general dacă PDL-PNL scot oameni în stradă"

Ponta cere CEx să decidă dacă guvernele pot fi schimbate prin acţiunea unui procuror

Dan Şova: "Nu văd motivul pentru care Victor Ponta şi-ar da demisia"

Cristian Preda: "Am cerut audierea lui Victor Ponta în Parlamentul European"

------------

Actualizare 20:02 Ponta: "Dacă fac manifestări ilegale, Blaga şi Gorghiu trebuie să răspundă în faţa legii"

Copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, trebuie să răspundă în faţa legii dacă desfăşoară manifestări ilegale împotriva Guvernului, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

"Dacă fac manifestări ilegale, atunci Blaga şi Gorghiu trebuie să răspundă în faţa legii", a spus Ponta, la solicitarea presei de a-şi clarifica declaraţia anterioară pe această temă.

Şi ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a atras atenţia liderilor PNL, printr-o declaraţie transmisă prin intermediul Biroului de Presă PSD, că organizarea unor "manifestări politice ilegale", care au scopul de a "împiedica exercitarea puterii" de către Parlament sau Guvern, poate atrage răspunderea penală.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu le-a transmis însă premierului Victor Ponta şi ministrului Justiţiei că liberalii "nu sunt impresionaţi de ameninţările cu plângeri penale, puşcărie şi noi mineriade".

Partidul Naţional Liberal a solicitat, prin liderii săi, de mai multe ori, în ultimele zile, demisia premierului Victor Ponta, ca urmare a faptului că acesta este urmărit penal de procurorii anticorupţie.

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sâmbătă, că PNL îi va cere în fiecare zi demisia premierului Victor Ponta.

(A.C.)

---------------

Actualizare 18:00 Ponta:"O criză politică ar avantaja Rusia sau «vreun duşman al ţării»"

Membrii PSD şi liderii coaliţiei au decis în unanimitate că actualul Guvern trebuie să îşi continue activitatea, deoarece o criză politică ar avantaja Rusia sau "vreun duşman al ţării", iar PNL poate încerca să dărâme Cabinetul prin moţiune de cenzură, a anunţat preşedintele PSD, premierul Ponta.

(A.C.)

---------------

Actualizare 16:48

Deputaţii din Comisia Juridică au dat aviz negativ pentru începerea urmăririi penale faţă de Victor Ponta, doar 7 dintre cei 26 de membri ai comisiei votând "pentru", potrivit surselor din presă.

(A.C.)

--------

Actualizare 15:49 Ponta: "PSD va face plângere penală la procurorul general dacă PDL-PNL scot oameni în stradă"

PSD va formula împotriva PDL-PNL o plângere penală către procurorul general în cazul în care opoziţia va chema oameni în stradă pentru a manifesta faţă de actualul guvern, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta, transmit surse din presă.

"Fac un apel la ultimul dram de minte pe care sper că îl mai au Blaga şi Gorghiu să înţeleagă că nu poţi da foc unei ţări şi că ne vom adresa procurorului general cu sesizare penală pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de articolul 397 aliniat 2 din Codul penal, iar procurorul general, ca şi la mine, îi declară suspecţi şi îi cercetează. Putem să facem acest lucru, sper să nu fie cazul", a spus Ponta, în şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

(A.C.)

-----------

Actualizare 15:40

Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor privind solicitarea de începere a urmăririi penale faţă de Victor Ponta va avea loc mâine la ora 10:00, potrivit surselor din presă.

Secretarul Camerei, deputatul Marcel Ciolacu a făcut această precizare, după şedinta conducerii Camerei.

(A.C.)

------------

Actualizare 15:33 Ponta cere CEx să decidă dacă guvernele pot fi schimbate prin acţiunea unui procuror

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a cerut membrilor Comitetului Executiv al partidului să decidă dacă doresc ca România să fie o ţară în care guvernele sunt schimbate de Parlament sau la alegeri, nu prin acţiunea unui procuror care ar presupune o lovitură de stat, transmit surse din presă.

Ponta le-a spus liderilor de partid că este gata să se bată până la capăt dacă are sprijinul lor în acest sens.

Liderii Coaliţiei de guvernare, Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin şi Gabriel Oprea, au venit la şedinţa Comitetului Executiv al PSD, în care este discutată situaţia preşedintelui PSD, premierul Victor Ponta.

(A.C.)

----------

Actualizare 12:45 Dan Şova: "Nu văd motivul pentru care Victor Ponta şi-ar da demisia"

Senatorul PSD Dan Şova nu crede că primul ministru Victor Ponta ar trebui să-şi dea demisia, susţinând că acesta nu a făcut "absolut nimic ilegal" şi "nu a fost niciodată asociat la firma de avocatură Şova şi Asociaţii".

"Având în vedere că nu a făcut absolut nimic ilegal nu văd motivul pentru care şi-ar da demisia", a spus Şova, care la Poliţia Ilfov, unde trebuie să se prezinte în fiecare luni şi vineri, în cadrul măsurilor de control judiciar dispuse împotriva sa.

Dan Şova crede că nici el nu ar trebui să demisioneze din Senat, în condiţiile în care nu a "încălcat legea cu nimic".

---

Actualizare 11:36

Premierul Victor Ponta va fi audiat astăzi la ora 16:00 în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, ce urmează să discute cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale pe numele lui Ponta.

Primul ministru a părăsit şedinta Comisiei în jurul orei 11:30, precizând că la ora 16.00 va veni pentru a-şi spune "punctul de vedere" în faţa deputaţilor din Comisia Juridică şi că îşi doreşte ca marţi să aibă loc votul în plen.

"Nu e bine nici pentru Parlament nici pentru Guvern să tragem de timp", a explicat acesta, menţionând că nu va veni cu un avocat.

La sosire, Ponta le-a spus ziariştilor că a venit însoţit "de" ei, nu de către un avocat şi că "bineînţeles" va cere să fie audiat.

---

Actualizare 11:18

Premierul Victor Ponta a ajuns în Parlament, unde Comisia juridică urmează să stabilească un calendar pentru audierea premierului privind încuviinţarea urmăririi sale penale, dar şi data la care ar urma să dea raportul privind cererea DNA.

Premierul Victor Ponta este aşteptat să vină pentru a stabili împreună cu deputaţii calendarul audierii sale şi timpul de care va avea nevoie să îşi studieze dosarul. Premierul este aşteptat la comisie la ora 17.00.

---

Cristian Preda: "Am cerut audierea lui Victor Ponta în Parlamentul European"

Premierul Victor Ponta trebuie să dea socoteală în Parlamentul European, declară la RFI eurodeputatul PPE, Cristian Preda, care precizează că a cerut deja luni dimineaţă ca Legislativul de la Strasbourg să discute criza politică din România.

Cristian Preda comentează refuzul premierului Victor Ponta de a demisiona: "Am cerut deja în această dimineaţă ca Parlamentul European să discute criza politică din România în sesiunea care începe chiar diseară. Eu cred că în condiţiile de deficit democratic din Parlamentul României se impune audierea lui Victor Ponta în Parlamentul European. Eu zic că trebuie să dea socoteală şi luând în seamă acest deficit în sistemul politic românesc, soluţia e după părerea mea europeană. În primul rând, sper ca această solicitare a mea să fie aprobată, se va discuta în această după-masă (...) şi pe urmă, dacă e acceptată, premierul e chemat în plenul de la Strasbourg, pentru a explica de ce produce criza politică la care asistăm".

Potrivit sursei citate, europarlamentarul PPE crede că "audierea trebuie făcută, pentru a clarifica dacă România respectă sau nu criteriile politice asociate unui regim funcţional, unui stat de drept şi sigur că asta va avea impact, dacă Victor Ponta nu face un pas înapoi, asupra menţinerii MCV, asupra marginalizării României. Să nu ne închipuim că există doar costuri interne pentru criza pe care o întreţine Victor Ponta, există costuri externe foarte serioase".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cand ajungi europarlamentar cu campania platita de Cocos&Blejnar via Blaga e usor sa te dau etalon de cinste si corectitudine. Treaba asta cu Ponta mie personal mi se pare o facatura mizerabila, un varf de iceberg pe care justitia din Romania nu are competenta morala sa o judece. Preda, un propaganist mizerabil atribuie creearea crizei lui Ponta in loc sa recunosca amestecul gastii lui in DNA. O acuzatie mai ridicola nu cred ca a existat in spatiul public.

    Din perlele pontiste referitoare la dușmanii țării:

     

    "Cred că putem să facem mai mult, dacă reuşim şi înţelegem că cei mai mari duşmani ai României sunt tot românii, până la urmă, că noi mergem şi spunem în alte ţări că România este o ţară rea, o ţară de infractori, de hoţi." 

     

    Băsescu ne spunea că mass-media este o amenințare la adresa țării. 

     

    Ce ne spune SRI-ul? 

    "Principalele ameninţări, aşa cum sunt enunţate în actele normative cu caracter general şi prin hotărâri ale CSAT, se referă la activităţi de spionaj pe teritoriul României, criminalitate organizată transfrontalieră, terorism şi subminarea statului de drept." 

    Subminarea statului de drept, adică tentativa de lovitură de stat în desfășurare sub conducerea DNA-ului. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb