Compania Auchan respinge acuzaţiile că a contribuit la efortul de război rus din Ucraina

D.T.
Companii / 17 februarie 2023

Compania Auchan respinge acuzaţiile că a contribuit la efortul de război rus din Ucraina

Auchan Retail, care gestionează activitatea de distribuţie a grupului francez, a respins "categoric" astăzi acuzaţiile că a contribuit la efortul de război rus în Ucraina, ca reacţie la o anchetă din Le Monde apărută în cursul zilei, relatează Agerpres.

Conform unor documente obţinute de cotidianul francez, în cadrul filialei locale a Auchan din Rusia a fost organizată o colectă de produse destinate armatei lui Vladimir Putin în martie 2022.

"Auchan Retail dezminte categoric faptele relatate în anchetă şi interpretarea lor", a transmis distribuitorul alimentar.

Aceste acuzaţii "nu sunt în niciun fel coroborate cu realitatea verificărilor (noastre) interne care confirmă, în schimb, respectarea strictă a reglementărilor în vigoare", a mai reacţionat Auchan Retail.

Compania "reafirmă astfel că magazinele rămase deschise în Rusia sunt acolo pentru a permite populaţiei ruse (aşa cum se întâmplă şi în Ucraina cu populaţia ucraineană) să se hrănească şi că ele nu oferă niciun ajutor voluntar şi activ niciunei aprovizionări a altor categorii de consumatori decât populaţia civilă rusă", a mai justificat grupul.

Distribuitorul francez şi-a continuat activitatea în Rusia după declanşarea războiului din Ucraina, spre deosebire de numeroase alte grupuri, continuă sursa citată.

Astăzi, Kievul a acuzat Auchan că este o "armă deplină a agresiunii ruse", ministrul de Externe ale Ucrainei, Dmitro Kuleba, anunţând într-o postare pe Twitter că vrea să discute chestiunea cu şefa diplomaţiei franceze Catherine Colonna.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Profitul e sfant in economie/comert,

    textele politico/propagandistice e.......

    ma abtin sa nu spun ceva necivilizat 

    1. Aici nu este vorba de profit ci despre o actiune de colectare a unor produse, probabil printre angajati si/sau clienti. Ce probabil nu cred deloc este ca aceste produse ar fi fost destinate armatei. Doar tampitii pro-nato au retorica asta mincinoasa ca rusii s-au dus la razboi desculti si dezordonati, in ciorapi. Cel mai probabil a fost o colecta de provizii pentru civilii din teritoriile eliberate de armata rusa. Rusia a trimis mii de tone de ajutoare catre zonele din care administratia ultra-nationalista de la Kiev a fost indepartata.

      Daca acuzatiile se dovedesc adevarate e vorba tocmai de profit si lipsa de principii.

      Administratia rusa ultra-nationalista distruge iar apoi pozeaza in salvator. 

      hai nu fii fraier, bai 1 !

      auchan facea MAI MULT PROFIT cand era cu obligativitatea certificatului verde? ca daca erai vaccinat pro-moarte si anti-covid intrai, daca nu...nu??? nu , facea mai putin!  

      argumentul tau e slab, nu tine

      sunt doar niste neomarxisti astia de la auchan ... pur si simplu ! idioti cu diploma de idioti!  

      Fratele meu dac,

      tare civilizat, educat, elevat și inteligent ești,

      greu te tolerează anturajul si familia 

    Nu ma intereseaza daca Auchan a sustinut razboiul.

    Nu ma mai duc la Auchan din motiv ca au scos casierele si tot clientul trebuie sa isi scaneze produsele, ceea ce este o liosa de respect incredibila. E ca la spalatoriile auto self service. Le dai bani si tot tu muncesti. Hai sictir Auchan! 

    1. da, stiu

      si eu am fost acolo si nu puteam plati cu cash, doar card 

      AUCHAN E PRINCIPALUL PIVOT NEOMARXIST IN ROMANIA PE COMERCIAL ALATURI DE LIDL ...si aia de la lidl au luat-o razna cu eliminarea carnii si aducerea greierilor si chestiilor vegane

      o iau razna baietii neomarxisti  

    Bravo Auchan ca nu ai cedat presiunii mediatice a presei pro-razboi, pro-regimul ultranationalist si xenofob al Kievului.

    1. puti a gunoi rusofil

      Pe tine nu te-a bagat cineva undeva pana acum?

    firati ai dracului sa fiti daca mai cumpar eu de la voi

    intai neati chinuit cu certificatul verde la intrare apoi ati facut donati la rusi 

    luav-ar dracu de nenorociti

    nu mai cumpar de la voi 

    daca nu e razboi asumat si declarat barbateste si armata condusa de civili inapti combatanti omoara civili in mod miseleste , nu vi se pare ca sunt incurajati civilii sa se dusmaneasca si sa se omoare intre ei ? ce vina au civilii (indiferent de cetatenie , localizare pe harta ,ingraditi sau nu de granita , zid . linii rosii sau dictaturi politice ) ca sa fie privati de dreptul de a-si procura hrana ? mai are putin sa afirme si sa demonstreze circumstantial ca Auchan e cel ce omoara civili ucrainieni ""contribuind la efortul de razboi rus in Ucraina""

    si daca este ascultata de sefa diplomatiei franceze in secunda doi Auchan va fi interzis in Rusia la solicitarea dimplomatiei ruse pe motiv ca produsele sunt "contaminate de Kuleba "" fiind o arma deplina a Kievului ....asta se numeste diplomatie? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb