Compania chineză Zijin se extinde în Serbia, după o achiziţie de 390 milioane dolari

I.I.
Companii / 4 noiembrie 2019

Compania chineză Zijin se extinde în Serbia, după o achiziţie de 390 milioane dolari

Zijin Mining, unul dintre cei mai mari producători chinezi de aur, a anunţat luni că va prelua activele de cupru şi aur din Serbia ale partenerului Freeport McMoran Inc, pentru o sumă de până la 390 milioane de dolari, transmite Reuters.

Această tranzacţie se adaugă unui şir de achiziţii făcute recent de Zijin şi îi consolidează poziţia în Balcani, după ce în 2018 a intrat pe piaţa din Serbia, odată cu preluarea producătorului de cupru RTB Bor, iar în acest an a finalizat preluarea Nevsun Resources, care are operaţiuni şi în Serbia, pentru 1,4 miliarde dolari.

Zijin va plăti Freeport o sumă iniţială de 240 milioane dolari pentru participaţia sa la o mină de cupru şi aur din zona inferioară a Timocului, plus 0,4% din vânzările nete, după ce mina va începe să producă, respectiv o sumă de maximum de 150 milioane dolari.

Compania chineză deţine deja 100% din acţiunile la un proiect minier amplasat în zona superioară a Timocului, după preluarea Nevsun, precum şi un pachet de 60,4% din acţiuni la proiectul din zona inferioară a Timocului, restul acţiunilor fiind deţinute de Freeport

"După finalizarea tranzacţiei, compania va deţine 100% din resurse atât în zona superioară cât şi în zona inferioară", a subliniat Zijin într-un comunicat de presă, adăugând că această achiziţie îi va permite să îşi majoreze resursele şi operaţiunile internaţionale.

Potrivit Zijin, achiziţia îi va majora resursele de cupru cu 7,72 milioane tone (15,6%), până la 57,24 milioane de tone, în timp ce rezervele sale de aur vor creşte cu 161 tone (9,3%) până la 1,889 tone.

Dezvoltarea proiectului din zona inferioară a Timocului nu a început încă, dar Zijin a subliniat că preluarea participaţiei deţinută de Freeport va facilita derularea proiectului. În zona superioară, producţia ar urma să înceapă în 2021, a adăugat Zijin.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Doamne ...oare ce s-ar fi intamplat la noi in Romania daca aceasta tranzactie se facea. ????

    1. Mai bine ai intreba daca exploatarea se va face ca in Romania cu cianura....daca nu, atunci serbia e mai desteapta decit romaniapentru ca iesit de sub talpa americana cu aurul si macar va primi fizic ceva ce in viitor va avea valoare : aur.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb