Miele Tehnica continuă angajările pentru divizia de dezvoltare software ce a fost inaugurată anul trecut la Braşov. În cadrul noii divizii, sunt realizate programe software pentru o gamă extrem de variată de electrocasnice şi produse profesionale Miele.
Primii programatori dezvoltă deja software la Braşov, după ce au beneficiat de o perioadă de instruire prealabilă la sediul central din Germania. Divizia de software va creşte succesiv, în mai multe etape, în conformitate cu nevoile companiei, spun reprezentanţii firmei. "Suntem în căutare de programatori experimentaţi sau la început de carieră, care au cunoştinţe în limbajul programare C sau C++ pentru sisteme embedded. Pe lângă competenţele tehnice, extrem de importante sunt pentru noi competenţele comportamentele ale viitorilor noştri colegi, acestea facilitând integrarea armonioasă în cultura noastră orientată spre calitate, performanţă şi inovaţie", a declarat Hartmut Hohaus, director general Miele Tehnica
În 2015, compania Miele Tehnica a avut o cifră de afaceri de 40 milioane euro, în creştere cu 16 % faţă de anul 2014, lucru care s-a reflectat şi într-o creştere direct proporţională a numărului de angajaţi. "Această evoluţie se aliniază, de altfel, la tendinţele de creştere ale grupului Miele. Pentru anul 2016 ne aşteptăm să continuăm evoluţia pozitivă, ne aşteptăm la creşterea numărului de angajaţi şi a cifrei de afaceri cu până la 20 %", mai spune Hohaus.
Miele Tehnica a fost fondată în 2008 şi este parte a firmei Miele, Germania. La Braşov, cei 210 de angajaţi produc subansambluri electronice pentru electrocasnicele Miele.
Miele este liderul mondial în furnizarea de aparate electrocasnice de înaltă calitate. La acestea se adăugă produsele profesionale - maşini profesionale de spălat vase, de uscat rufe, precum şi aparatura profesională de curăţare şi dezinfectare pentru uz medical şi de laborator. Compania, fondată în 1899, are sediul central al companiei în Gütersloh, Westfalia, Germania şi deţine 8 unităţi de producţie în Germania şi câte o fabrică în Austria, România, Cehia şi China.
În anul financiar 2014/2015, la nivel global, Miele a atins cele mai mari cifre din istoria sa, atât în ceea ce priveşte nivelul vânzărilor, cât şi în privinţa numărului de angajaţi. Astfel, pentru acest interval cifra de afaceri raportată a fost de 3,49 miliarde de euro, ceea ce este echivalentul unei creşteri de 8,3 % faţă de anul financiar anterior. Numărul de angajaţi la nivelul întregului grup este de 17.750.