Compania Tuşnad a debutat pe piaţa AeRO

Simona Grigorescu
Piaţa de Capital / 7 septembrie 2015

Compania de turism Tuşnad (TSND) a debutat, astăzi, pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în urma transferului de pe piaţa Rasdaq, precizează un comunicat de presă BVB.

Tuşnad este o companie de turism cu capital integral românesc, având ca acţionar majoritar SIF Transilvania (SIF3).

Debutul Tuşnad pe AeRO a fost marcat de deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti. Reprezentanţii societăţii de turism au subliniat, în cadrul evenimentului, că au găsit în piaţa AeRO "soluţia optimă pentru prezenţa companiei pe piaţa de capital".

"Considerăm că piaţa AeRO este soluţia ideală pentru tranzacţionarea acţiunilor companiei, cu tradiţie în turismul balnear românesc", a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Tuşnad, Nicu Rădulescu.

La rândul său, directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski, a declarat că Tuşnad a ales benevol piaţa AeRO, ceea ce înseamnă "acceptarea noilor reguli şi arhitectura" introdusă în urmă cu circa şase luni. Pe de altă parte, compania a decis să adere la programul BVB pentru promovarea guvernanţei corporative şi a standardelor ridicate în ceea ce priveşte relaţia cu investitorii.

"Aceasta ne permite să spunem că primim un nou emitent de calitate la BVB", a mai spus Ludwik Sobolewski.

Cu ocazia debutului pe AeRO, reprezentanţii Tuşnad au semnat o declaraţie, prin care compania de turism se angajează să aplice principiile de guvernanţă corporativă pentru AeRO, să includă pe website-ul său o secţiune dedicată investitorilor.

Totodată, compania va participa la evenimentele organizate de BVB pentru promovarea pieţei de capital şi va include în strategia de dezvoltare majorarea capitalului social şi/sau emiterea de obligaţiuni corporative prin utilizarea sistemelor tehnice ale BVB, în următorii doi ani de la listarea pe AeRO. BVB va acorda asistenţă companiei Tuşnad pentru a se conforma tuturor principiilor de guvernanţă corporativă pentru AeRO.

Principalele active din patrimoniul Tuşnad sunt: hotelul Tuşnad, hotelul O3zone şi baza de tratament.

Hotelul Tuşnad are 216 locuri de cazare, clasificate la 2 şi 3 stele, şi este destinat în principiu turiştilor veniţi prin Casa Naţională de Pensii Publice. Baza de tratament este destinată efectuării procedurilor medicale, utilizând factorii naturali de cură: băi carbogazoase, bazin kinetoterapie, mofeta.

De asemenea, Hotelul O3zone este o investiţie nouă de 234 de locuri şi este destinat unui segment turistic orientat spre refacerea sănătăţii prin schimbarea stilului de viaţă. Hotelul are trei săli de conferinţe, spa, piscină, jacuzzi, saună, duşuri emoţionale, precum şi un centru de terapii Ana Aslan.

Casa de brokeraj SSIF Broker (BRK) este consultantul autorizat care a asistat Tuşnad în procesul de transfer pe piaţa AeRO şi va continua să acorde asistenţă companiei pentru încă 12 luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb