Compania Vulcan are în negociere contracte în valoare de 144 milioane euro

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 noiembrie 2012

Compania Vulcan are în negociere, în prezent, contracte de 144 milioane euro, valoarea precontractelor cu semnare certă în următoarele şase luni fiind de 25,69 milioane euro, a declarat directorul general al societăţii, Adrian Volintiru.

"Avem contracte de 144 milioane euro care sunt în negociere în momentul acesta. Valoarea totală a contractelor ferme semnate şi aflate în derulate este de 110 milioane euro, iar valoarea precontractelor cu semnare certă în următoarele şase luni atinge 25,690 milioane euro. Deci, cam acesta este nivelul", a spus Volintiru, citat de Agerpres.

Domnia sa a precizat că acest volum de contracte este greu de susţinut fără investiţii, fiind nevoie de cel puţin 15 milioane euro pentru o mărire a capacităţii de producţie: "Este destul de greu de ţinut fără investiţii. Acum suntem chiar în situaţia de a refuza contracte de la clienţii mari, cum ar fi Bertsch, din Austria. O delegaţie a noastră este chiar acolo în momentul acesta, în negocieri pentru două cazane mari pentru Berlin, fiindcă avem linia de producţie supraîncărcată. Avem încărcare de 130 la sută în momentul acesta. Ne-am reorganizat activitatea în două schimburi prelungite ca să putem face faţă comenzilor".

Adrian Volintiru a menţionat, printre potenţialele contracte, posibilitatea de a se semna contractul pentru reabilitarea cazanului 6 Turceni, care ar asigura societăţii Vulcan circa 15 milioane euro, cu Babcock Volund Danemarca, pentru trei cazane energetice pentru Primăria Copenhaga, în valoare totală de 10,5 milioane euro, reabilitarea termocentralei Maya din Turkmenistan, şi o intenţie de a deschide un joint-venture, o fabrică mixtă în Egipt pentru unităţi de pompare.

Vulcan a încheiat în 2012 contracte în sumă de 452,824 milioane lei, o valoare de circa 20 de ori mai mare faţă de cea din 2011, de 27,854 milioane lei.

Printre principalii parteneri se numără OMV Petrom, Kuwait Oil Company, Standard Kessel din Germania, Vyncke din Belgia, Babcock Borsig Steinmuller - Germania, Babcock Volund - Danemarca, Alstom, Black Sea Power din Dubai, Walter Tosto din Italia, Metso Finlanda. De asemenea, a început două colaborări interne, cu Azomureş şi Interagro, pentru părţi sub presiune.

Vulcan a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu un profit net de 9,71 milioane lei. Cifra de afaceri este de 81,102 milioane lei, iar EBITDA se ridică la 18,7 milioane lei. În aceeaşi perioadă din 2011, compania avea o pierdere netă de 25 milioane lei, cifra de afaceri era de 58,4 milioane lei, iar EBITDA se cifra la minus 13,5 milioane lei.

Compania Vulcan produce cazane pentru centrale electrice, echipamente industriale şi unităţi de pompare, fiind cel mai mare furnizor din Europa în acest sector, şi unul dintre liderii mondiali.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. asta este Romania de care avem nevoie, caci acea bazata pe cresterea importantei agriculturii si a rolului tinerilor in viitorul energetic al tarii nu ma emotioneaza prea tare. Insa cu aceasta firma VULCAN putem spune ca definim SPIRITUL ROMANESC. Aici trebuie sa fac o paralela cu marele dirijor al filarmonicii din Berlin din prima jumatate a secolului trecut-extraordinara personalitate si care l-am omagiat in acest an, nemaiapartinand doar tarii si natiunii perfecte, fiind deja o comoara universala. SERGIU CELIBIDACHE-"Sergiu war ein Vulkan, eine Urgewalt, ihm widerstehen, das konnte man nicht" Sergiu a fost un vulcan, o forta a naturii primordiala, lui sa te opui, acest lucru nu era posibil! Aceasta este mostenirea pe care TREBUIE sa o purtati domnule Volintiru si asa cum se vede din vorbele dumneavoastra va faceti datoria intr-un mod demn de laudat!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb