Companiile de distribuţie a energiei electrice din cadrul "Electrica" îşi schimbă denumirile

Andrei Stan
Piaţa de Capital / 28 decembrie 2016

Companiile de distribuţie a energiei electrice din cadrul "Electrica" îşi schimbă denumirile

Cei trei operatori de distribuţie a energiei electrice din cadrul grupului "Electrica", "FDEE Electrica Distribuţie Muntenia Nord", "FDEE Electrica Distribuţie Transilvania Nord" şi "FDEE Electrica Distribuţie Transilvania Sud", îşi schimbă numele, informează un comunicat al companiei, trimis Redacţiei.

"Electrica" precizează: "Procesul de schimbare a denumirilor vine ca urmare a alinierii la cerinţele legislaţiei europene, care, în cazul companiilor integrate din domeniul energiei, prevăd separarea activităţii şi identităţii companiilor de furnizare şi producţie de cele ale entităţilor care au ca obiect de activitate distribuţia de energie electrică. Rolul prevederilor comunitare este de a elimina eventualele confuzii de identitate în rândul consumatorilor şi de a încuraja competitivitatea pe piaţa de energie".

Noile denumiri ale celor trei companii de distribuţie din cadrul Grupului Electrica sunt: "Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord" (SDEE Muntenia Nord, fosta "Filiala de Distribuţie a Energiei Electrice Electrica Distribuţie Muntenia Nord"), "Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord" (SDEE Transilvania Nord, fosta "Filiala de Distribuţie a Energiei Electrice Electrica Distribuţie Transilvania Nord") şi "Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud" (SDEE Transilvania Sud, fosta "Filiala de Distribuţie a Energiei Electrice Electrica Distribuţie Transilvania Sud").

Grupul "Electrica" acoperă în domeniul distribuţiei energiei electrice peste 40% din teritoriul României, având o arie de operare de aproximativ 100.000 de kilometri pătraţi şi deservind peste 3,6 milioane de consumatori din 18 judeţe din zonele Muntenia Nord, Transilvania Sud şi Transilvania Nord.

Sub noile denumiri, companiile de distribuţie ale grupului vor derula în anul 2017 programe de investiţii a căror valoare depăşeşte 180 de milioane de euro, susţine "Electrica".

"Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord" deţine o cotă de piaţă de 15% şi acoperă o zonă de 28.962 km2. Compania deserveşte aproximativ 1,3 milioane de utilizatori din judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Prahova şi Dâmboviţa.

"Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord" deţine o cotă de piaţă de 11.6% şi acoperă o zonă de 34.162 km pătraţi. Compania deserveşte aproximativ 1,2 milioane de utilizatori din judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa Năsăud, Bihor, Sălaj şi Cluj.

"Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud" deţine o cotă de piaţă de 13,2% şi acoperă o zonă de 34.072 km pătraţi. Compania deserveşte aproximativ 1,11 milioane de utilizatori din judeţele Mureş, Harghita, Alba, Sibiu, Braşov şi Covasna.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb