Companiile petroliere lansează un fond de investiţii în sectorul energiei regenerabile

A.I.
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 noiembrie 2016

O serie de mari companii petroliere au decis înfiinţarea unui fond de investiţii care va promova energiile regenerabile, în încercarea de a juca un rol activ în lupta împotriva încălzirii globale, informează Reuters.

Directorii generali de la şapte mari companii petroliere: BP, Eni, Repsol, Saudi Aramco, Royal Dutch Shell, Statoil şi Total vor anunţa, vineri, la Londra, detaliile cu privire la noul fond precum şi alte măsuri de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, anunţă sursa citată.

Presiunile crescute pentru a juca un rol activ în combaterea încălzirii globale afectează sectorul petrolier, iar întâlnirea directorilor de companii petroliere de la sfârşitul săptămânii coincide cu intrarea în vigoare a Acordului de la Paris pentru reducerea gazelor cu efect de seră.

Oil and Gas Climate Initiative (OGCI), creat cu sprjinul ONU în 2014, include 11 companii responsabile pentru 20% din producţia globală de petrol şi gaze, printre care şi cele şapte companii petroliere menţionate.

Liderii celor şapte companii petroliere urmează să dezvăluie o serie de planuri detaliate pentru crearea vehiculului de investiţii care se va concentra asupra dezvoltării de tehnologii destinate reducerii emisiilor şi creşterii eficienţei motoarelor automobilelor şi diminuării consumului de combustibil, însă mărimea şi structura fondului nu au fost făcute publice, precizează agenţia de presă internaţională.

Vineri, directorii vor face public planul lor de reducere a emisiilor sectorului petrolier - prin reducerea arderii gazelor în exces, creşterea utilizării tehnologiei de captare şi stocare a carbonului şi limitarea eliberării de metan. Având în vedere acest lucru, fondul de investiţii va mai avea ca scop crearea de modalităţi de reducere a costurilor cu tehnologia de captare şi stocare a carbonului.

Producătorii de petrol au făcut presiuni pentru eliminarea treptată a cărbunelui în favoarea gazelor naturale mai puţin poluante în sectorul energetic.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb