Companiile solicită mai multe facilităţi fiscale pentru investiţiile verzi

F. A.
Companii / 2 iunie 2010

Conform unui sondaj recent efectuat pe plan global de furnizorul de soluţii pentru spaţiile de lucru Regus, 75% dintre companiile din întreaga lume consideră că stimularea investiţiilor verzi poate fi realizată prin acordarea unor facilităţi fiscale guvernamentale, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Studiul Regus relevă faptul că, în realitate, doar 37% din companiile din întreaga lume îşi monitorizează emisiile şi mai puţin de o cincime (19%) îşi măsoară amprenta de carbon generată de propria activitate. 46% din companiile din toată lumea declară că ar investi în echipamente cu emisii reduse de carbon doar dacă acele costuri de exploatare ar fi similare sau mai mici faţă de costurile aferente echipamentelor convenţionale. Doar un procent dezamăgitor de 40% a investit în echipamente cu emisii reduse de carbon şi doar 38% dintre companii au inclus în politica lor investiţii de acest gen.

Mark Dixon, directorul executiv al companiei Regus, a afirmat: "Asumarea utilizării echipamentelor ecologice şi a iniţiativelor de monitorizare se situează în continuare la un nivel dezamăgitor de scăzut, în special în rândul companiilor mai mici. Cu toate acestea, companiile mici şi mijlocii sunt cele care produc jumătate din cifra de afaceri a unei ţări, rezultată din sectorul de afaceri. În momentul de faţă, tehnologiile care implică emisii reduse de carbon sunt limitate în ceea ce priveşte gama de produse oferite şi se vând la preţuri ridicate. Acest fapt este un obstacol decisiv în calea investiţiilor. După cum arată sondajul nostru, facilităţile fiscale ar ajuta enorm, iar accelerarea implementării unor astfel de soluţii ar contribui totodată şi la dezvoltarea unei pieţe extinse, unde preţurile pe unitate ar scădea."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb