Comunitatea bancară va discuta propunerea de suspendare a plăţii creditelor IMM-urilor

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 28 august 2009

Reprezentanţii comunităţii bancare, membri ai Asociaţiei Române a Băncilor, urmează să fie consultaţi cu privire la oportunitatea adoptării măsurii propuse.

Reprezentanţii comunităţii bancare, membri ai Asociaţiei Române a Băncilor, urmează să fie consultaţi cu privire la oportunitatea adoptării măsurii propuse.

Propunerea de suspendare, pe o perioadă de 12 luni, a plăţii ratelor la creditele pe termen mediu şi lung acordate Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, care, la data solicitării suspendării, nu sunt incluse în categoria "îndoielnic" sau "pierdere", a fost analizată de Asociaţia Română a Băncilor (ARB), împreună cu specialişti din Banca Naţională a Româ­niei, din Direcţiile de Reglementare şi Supraveghere.

Astfel, reprezentanţii comunităţii bancare, membri ai Asociaţiei Române a Băncilor, urmează să fie consultaţi cu privire la oportunitatea adoptării măsurii propuse, potrivit ARB.

În plus, băncile vor efectua, împreună cu BNR, "teste de impact asupra sistemului în ceea ce priveşte volumul provizioanelor pe Standardele Româneşti de Contabilitate (RAS) şi Standardele Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS) şi privind lichiditatea sistemului în general".

De asemenea, "va fi stabilit volumul de restructurări de credite deja făcute în sistem pe principii identice sau asemănătoare cu cele propuse", se mai precizează în comunicatul ARB.

Mircea Geoană a prezentat, marţi, în urma unei întâlniri cu reprezentanţii BNR, ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri şi ARB, o serie de măsuri privind suspendarea plăţii creditelor şi aplicarea unor facilităţi.

Prima măsură invocată de preşedintele Senatului priveşte "suspendarea pentru o perioadă de 12 luni a plăţii împrumutului principal către bănci pentru împrumutul pe termen mediu şi lung". A doua se referă la "suspendarea pe o perioadă de la 6 până la 12 luni a împrumutului pentru operaţiuni legate de leasing".

Geoană a mai propus prelungirea duratei maxime de plată a datoriilor restante din legea insolvenţei.

"Astăzi, în România, la 90 de zile, conform legii insolvenţei, o firmă în dificultate este executată de către stat şi evident de către băncile comerciale. Propunerea noastră ar fi să se meargă de la 90 la 180 de zile, termen în care o firmă să nu fie executată de către stat sau de către bănci, să fie cu titlu excepţional de 12 luni până când vom intra, sperăm, într-o fază de relansare economică", spunea preşedintele Senatului

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb