Creditorii "Concefa" au aprobat planul de reorganizare al companiei care se află în insolvenţă din 2012, în urma implementării acestuia urmând ca societatea din Sibiu să se divizeze şi o parte din patrimoniu să fie transferat ca întreg unei firme nou constituite, potrivit Mediafax.
Perioada de implementare a planului de reorganizare este de un an de la data confirmării acestuia, respectiv până în iunie 2015, se arată într-un comunicat al companiei.
Pentru a se putea realiza divizarea companiei, activele vor fi împărţite în active necesare desfăşurării activităţii curente, pentru a duce cu succes la final contractele în derulare şi pentru a contracta noi lucrări, şi active care nu sunt necesare desfăşurării activităţii, pe noua societate.
În ceea ce priveşte activele care rămân înregistrate pe vechea societate, acestea constau în active imobile şi mobile aflate în patrimoniul societăţii la data deschiderii procedurii. Aceste active reprezintă 90,78% din total şi urmează a fi valorificate în perioada următoare, sumele rezultate urmând a fi folosite la plata creanţelor creditorilor. Activele preluate pe noua societate reprezintă 9,22% din total şi constau în active necorporale stocuri, echipamente şi utilaje, care ar fi avut o valoare diminuată în mod semnificativ în cazul în care societatea ar fi intrat în faliment, o parte dintre acestea chiar pierzându-se în mod definitiv (brand, experienţă tehnică, istoric, portofoliu) şi negenerând venituri pentru plata creanţelor creditorilor.
Ca efect al divizării, noua companie va fi listată la Bursa de Valori Bucureşti, existând posibilitatea atragerii unor venituri suplimentare prin cooptarea unor noi investitori.
"Prin continuarea activităţii, o nouă societate preluând doar activele necesare executării contractelor în derulare, reuşim să menţinem în circuitul economic o companie cu un know-how şi istoric important în domeniul construcţiilor. Concefa este unul dintre cazurile fericite de companii care au conştientizat la timp dificultăţile financiare şi au apelat la specialişti capabili să ofere perspective de redresare", a declarat Peter Dorner, asociat coordonator CITR Cluj, administratorul judiciar al Concefa SA.
Concefa SA a intrat în insolvenţă din cauza datoriilor de peste 160 de milioane de lei.
Concefa SA este, începând cu 1998, o societate cu capital integrat privat. Activitatea sa se axează în principal pe două direcţii majore, construcţia clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale de mare amploare şi execuţia lucrărilor de infrastructură (căi ferate, drumuri, poduri, viaducte, consolidări etc.).