Autorităţile locale judeţene s-au întâlnit, la sfîrşitul săptămînii trecute, cu reprezentanţii concernului francez Groupe Soufflet pentru a discuta despre o investiţie de 26 de milioane de euro, constând în înfiinţarea unei mălţării în zonă, cu o capacitate de 60.000 tone, informează Rompres. La întâlnire au participat prefectul Cristinel Marian Bâgiu, preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală şi Alexandru Arsene, consilier în cadrul Agenţiei Române pentru Investiţii Străine (ARIS). Din partea investitorilor, la discuţii au fost prezenţi directorul general al societăţii Soufflet Malt România, Tomas Paul, directorul Diviziei Malteries Groupe Soufflet, Jacques Tricon, şi directorul pentru Regiunea Europa Centrală şi de Est a Grupului Soufflet, Bruno Cothenet.
Conducerea acestui grup a contactat Agenţia Română pentru Investiţii Străine, instituţie aflată în subordinea Guvernului Româ-niei, manifestându-şi intenţia de a se întâlni cu autorităţile buzoiene. Autorităţile au susţinut demararea investiţiei, având în vedere nu numai posibilitatea dezvoltării pieţei investiţionale în zonă şi a beneficiilor pentru sectorul socio-profesional, ci şi avantajele de care va beneficia agricultura judeţului. Referitor la acest ultim aspect, se estimează că investiţia va impulsiona în mod semnificativ producţia de orz, aceasta putând ajunge la 90.000 de tone pe an.