CONCURENŢĂ STRÂNSĂ PE PIAŢA DE SOFTWARE MEDICAL "Dedalus TeamNet" ţinteşte afaceri de două milioane de euro, în 2013

MIHAELA DALAR STANCA
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 30 august 2012

"Dedalus TeamNet", companie formată printr-un parteneriat strategic între "Dedalus" - liderul în soluţii software pentru sistemul de sănătate public şi privat din Italia - şi compania "TeamNet", unul dintre cei mai importanţi producători de soluţii software integrate din ţara noastră, şi-a propus o cifră de afaceri de două milioane de euro pentru anul următor, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Emilian Costaş, General Manager "Dedalus TeamNet". Domnia sa a declarat că doreşte să dubleze cifra de afaceri, în anul 2014, estimând o valoare de patru milioane de euro.

Compania oferă soluţii informatice pentru furnizorii de servicii medicale din sectorul public şi privat şi s-a constituit acum aproximativ o lună, acţionariatul companiei fiind împărţit în mod egal între cele două companii.

Spitalele vor putea achiziţiona întreaga suită de aplicaţii sau doar un singur modul, în funcţie de gradul de informatizare şi de posibilităţile financiare.

Sistemele informatice "Dedalus TeamNet" oferă o serie de funcţionalităţi noi pentru piaţa locală: brăţara cu un cod unic pentru identificarea pacienţilor internaţi, foaia de observaţie clinică generală, dosarul electronic al pacientului (conţine informaţii despre alergii, grupă de sânge, boli cronice, medicaţia administrată, evoluţia stării de sănătate a pacientului etc.) şi altele.

Planuri pentru viitor - lider de piaţă în trei ani şi achiziţii de firme noi

Oficialii "Dedalus TeamNet" şi-au propus să devină lideri de piaţă în următorii trei ani pe segmentul de software medical: "(...)Ne propunem ca, în următorii trei ani, să devenim lider de piaţă pe acest segment. Vom face acest lucru prin sisteme testate, mature şi prin servicii orientate pentru a creşte rata de exploatare a funcţionalităţilor oferite. Luăm în calcul şi o strategie de achiziţii a altor companii", punctează Costaş.

Principalii jucători pe această piaţă sunt "Romanian Software Company" (RSC) şi "Info World".

Licenţele pentru un sistem integrat pot costa circa 200.000 de euro

Firma poartă deja discuţii pentru viitoare contracte, în acest moment purtând discuţii cu patru-cinci spitale publice din ţara noastră. Până la sfârşitul acestui an, într-un spital din ţară - cu aproximativ 450 de paturi - urmează să fie implementat sistemul integrat de software.

Cu privire la preţurile licenţelor pentru soluţiile informatice, Costaş a declarat: "Dacă programul este implementat la nivel modular, preţul unui modul este de circa 20.000 de euro, în vreme ce un sistem de software medical complet se ridică la 200.000 de euro".

"Dedalus" are în Italia o cotă de piaţă de 90%, pe piaţa de software medical. Cifra de afaceri a "TeamNet International" atingea pragul de 30 milioane de euro la sfârşitul anului 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb