CONDAMNAT PENTRU LUARE DE MITĂ ŞI TRAFIC DE INFLUENŢĂ: Adrian Severin, în aceeaşi lojă cu preşedintele CE, Iohannis şi Dăncilă

P.E.
Politică / 11 ianuarie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat pentru luare de mită şi trafic de influenţă, a stat ieri seară, la ceremonia preluării oficiale a preşedinţiei Consiliului UE desfăşurată la Ateneu, în spatele premierului Viorica Dăncilă şi al preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk.

În aceeaşi lojă se mai aflau preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker, preşedintele Klaus Iohannis şi Patriarhul Daniel.

Adrian Severin a fost condamnat definitiv, în 16 noiembrie 2016, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită şi trafic de influenţă, respectiv pentru că, în perioada decembrie 2010 - martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la "Sunday Times" de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European să le plătească 100.000 de euro pe an în schimbul "ajutorului" pentru adoptarea unor amendamente.

Severin a fost eliberat condiţionat în 28 februarie 2018 după ce a executat un an şi trei luni din pedeapsa de patru ani de închisoare.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. În seara asta parcă s-a rupt o vrajă neagră care sufocă România de doi ani. Românii au putut să-i vadă aici, în Ateneu, la noi, pe bampirii de la Bruxelles, care sug sângele poporului, care ne calcă în picioare, care ne tratează ca pe o colonie, cum ne-au tot zbierat în ureche Dragnea, Tăriceanu și banda lor.

    Și au văzut niște oameni câtuși de puțin aroganți, care n-au venit să ne ia de sus și să ne dea ordine. Sau să ne livreze niște texte nepăsătoare și uscate, în langue de bois, căci există și o limbă de lemn europeană. 

    Dacia 1300, prima mașină a familiei Tusk, cum a mărturisit în românește Donald Tusk, președintele Consiliului European, s-a dus până în satele cele mai îndepărtate ale României. Tajani, Juncker, Tusk au citat din mari personalități românești, Grigore Gafencu, Emil Cioran, Nichita Stănescu, George Enescu, Brâncuși..., au pomenit momente marcante ale istoriei noastre – a putut astfel să înțeleagă orice român că pe liderii europeni chiar îi interesează țara asta. Mai mult, că vor să ne câștige de partea lor, că au nevoie de noi în această perioadă plină de dificultăți pentru Uniunea Europeană. Asta m-a făcut să mă simt mândru că sunt român, ceea ce rar am prilejul.  

    Îți recomandăm 

    La Ateneu pute 

    altFlorin Negruțiu 

    Autor fondator 

    De la primele vorbe în limba română ale lui Tusk, a apărut evident ridicolul discursului lui Tăriceanu, care a vorbit în engleză ca să se dea „european”, încercând totodată să păstreze voturile celor care îi aplaudă antieuropenismul de atâtea ori dezgustător. 

    Iar Dragnea a devenit grotesc chiar prin absență. Nu cred că este cineva care să nu se fi gândit că locul individului pur și simplu nu era acolo (poate doar lângă Adrian Severin) și că viața României poate să se apropie de normal fără aiurelile antioccidentale scelerate ale baobabului din Scornicești, pardon, Teleorman. 

    În lunga sa vorbire căreia, ca să zic așa, i-a dat citire, premierul a tot declamat că România se află ireversibil pe calea europeană, că nu e de conceput o Românie în afara Europei, cu toate eforturile Excelenței Sale Dăncilă de a suprapune Constituția românească Uniunii Europene, pentru a justifica ticăloșii ulterioare.  

    Care ticăloșii, cu siguranță vor veni. T. Toader, Teodorovici, Iordache, Leș și ceilalți adunați sub cupola Ateneului vor continua să-și facă fiecare treaba lui murdară. 

    Dar refuz să cred că sunt puțini românii care au priceput acum pe ce baliverne mărginașe se ține măgăoaia politică PSD-ALDE...  

    1. suntem balcanici! iubim circul...capul care se vede in spatele lui Iohannis oare cine este?

    el e nevinovinat, a fost pe nedrept condamnat, urmeaza sa i se faca dreptate. nicio jena, nici din partea lui, nici din partea alora care i-au dat invitatia

    1. Dna prim-ministru face trafic de influenta. L- a "promovat" pe fiul ei intre personalitatile invitate la Ateneu: in foto, fiul este imediat in spatele ei, impreuna cu sotia. O fi corect?

    Ce rusine, sa-l pui in fata pe Adrian Severin, care a facut inchisoare pentru spaga in Parlamentul Europei!

    Probabil ca Junker a fost jenat sa-l vada.... 

    1. Pe o făcătură a DNA-SRI. :)))

      Mai mare rușinea pentru victimele abuzurilor Securității. 

      Care jena? Tabloul a fost foarte realist; hotii stau de obicei impreuna!

      De asta ar fi fost mai nimeriți în aceeași lojă Tusk, Coldea și Ghiță.

      Justifica-te!

      Hoții stau de obicei împreună.

    paduchele asta nu rateaza nici o ocazie sa apara in fata.

    1. Mai era unul din cauza căruia nu puteați respira, Mircea Diaconu.

      A tras apa pe Securitate. 

      Alt mascarici antenist, un ESCROC ce si-a pus nevasta la ciolan la teatru ; aparea in cele mai idioate filme ante '89, iar acum freaca menta la Bruxelles.

      Este europarlamentar, în ciuda Securității ciobănești.

    Ce-i lipsea lui Severin in Parlamentul European? Lacomia lui l-a impins sa ia mita si ne-a facut pe toti de ras. Si nu a fost destul, trebuia sa fie iar scos ca paduchele in fata.

    Sa va fie rusine! 

    1. Prostia te-a împins să înghiți propaganda securistă. Omul a fost aranjat de sistemul securist cu o probă made în SRI.

    cum a ajuns sobolanul in loja respectiva?

    1. Pai, statea cam in spatele Vioricai! o fi "sufleurul"!

      ca treaba-i mai complicata.

      A fost anume pus acolo ca sa aratam tuturor care este drumul nostru "european". 

    Încă o dată au făcut de râs România ! Ăsta e sistemul de valori promovat de guvernul aflat la putere? De ce? Pentru că pot!

    1. Ciobanii Securității ne fac să fim mândri de România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb