Conducerea SIF Transilvania va contesta amenzile ASF

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 noiembrie 2014

Conducerea SIF Transilvania a anunţat, ieri, că va contesta, pe toate căile legale, amenzile primite de membrii directoratului de la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Mihai Fercală, preşedintele executiv al SIF3, a fost sancţionat de ASF cu 16.500 de lei, la fel ca şi vicepreşedintele executiv, Iulian Stan, în timp ce Radu Toia, vicepreşedintele executiv, a primit o amendă de 10.000 de lei, pe motiv că nu au respectat obligaţia să publice lista acţionarilor care au cerut revocarea lui Constantin Frăţilă din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere, pentru Adunarea Generală din 11 august.

ASF a considerat că directoratul SIF3 a arătat inconsecvenţă, având în vedere că nu a publicat numele celor 63 de acţionari ai societăţii, care deţin 10,2038% din capitalul social şi care au cerut revocarea lui Constantin Frăţilă, dar le-a publicat în cazul cererii de completare a convocatorului făcute de grupul Frăţilă.

Conducerea SIF Transilvania îşi menţine poziţia transmisă, în luna august, precizând că lista acţionarilor care deţineau, împreună, 10,2038% din capitalul social, a fost transmisă la Autoritate, care poate publica informaţiile, după audierea emitentului.

"Dacă autoritatea doreşte ca investitorii să ştie identitatea celor ce au cerut revocarea lui Constantin Frăţilă, să publice lista, că eu nu am să fac acest lucru", ne-a mai precizat Mihai Fercală, în vară.

De asemenea, ASF i-a amendat pe Mihai Fercală şi pe Iulian Stan şi pentru faptul că procurile speciale utilizate pentru votul secret în AGA din luna august nu corespund cu regulamentele în vigoare. Aceştia precizează însă că modelul de procură este unul utilizat încă din 2005.

Directoratul SIF3 a precizat, în repetate rânduri, că procura specială a fost validată de sentinţe judecătoreşti, iar legalitatea ei a fost validată de două controale de fond ale CNVM respectiv ASF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb