CONF. UNIV. DR. DIANA PĂUN: "Educaţia pentru sănătate trebuie să fie materie obligatorie în şcoli"

A.V.
Ziarul BURSA #Lifestyle #Nutriţie / 5 februarie 2021

"Educaţia pentru sănătate trebuie să fie materie obligatorie în şcoli"

Educaţia pentru sănătate trebuie să fie o materie obligatorie în şcolile din ţara noastră, nu una facultativă, aşa cum este în prezent, potrivit doamnei Conf. Univ. Dr. Diana Păun, care menţionează că aceasta este predată la momentul actual de către profesorii de biologie.

Domnia sa a declarat ieri, într-un webinar: "Ca materie obligatorie în toate clasele, Educaţia pentru sănătate ar rezolva în primul rând problema schimbării mentalităţii copiilor, bazându-ne pe faptul că ei sunt ambasadori foarte buni şi pot duce acasă în familie, către mamă şi bunică în special, aceste idei. Copiii sunt extrem de receptivi, ei absorb uşor noile noţiuni, respectiv obiceiurile bune, sănătoase. Dacă acestea sunt prezentate într-o formă tentantă, la şcoală, putem să modificăm paradigma pornind de jos în sus - de la cei mici către cei mai vârstă. Susţin şi promovez ideea implementării în şcoli a acestei materii care este absolut esenţială pentru bunăstarea noastră ca societate".

La rândul său, doamna Anca Hâncu, medic nutriţionist, a adus în atenţie faptul că educaţia alimentară trebuie să înceapă din copilărie, astfel încât cei mici să se obişnuiască cu o nutriţie prietenoasă şi firească, rezultată din acumularea cunoş­tinţelor despre nutriţia corectă.

Tot pe partea de educaţie, domnia sa a amintit faptul că un rol foarte important îl are etichetarea alimentelor, declarând: "Autorităţile de la Bruxelles propun o etichetare uniformizată la nivel european, ceea ce este foarte important în informarea corectă a consumatorilor. Informarea este prima etapă în procesul de educaţie".

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Pentru a-i ajuta sa inteleaga, copiilor trebuie sa le simplifici lucrurile. De multe ori simplificand, implicit generalizam, ceea ce nu este mereu bine.

    Spre exemplu: 

    bacterie = rau, dezinfectant = bun. 

    Este un mesaj in ton cu vremurile, si asa am fost invatati si noi. 

    Doar ca, intre timp, lumea s-a mai desteptat si am aflat ca: 

    - exista de fapt o multitudine de bacterii bune, unele chiar necesare vietii (microbiomul intestinal, tegumentar, etc) 

    - dezinfectantele pe care le aplicam generos pe maini, odata patrunse in organism impreuna cu alimentele ingerate, deregleaza echilibrul microflorei intestinale.

    Efectele nefaste ale acestor perturbari induse de dezinfectante nu sunt pe deplin intelese in acest moment. 

    ...

    Da sigur, nu mai au corporatiile farmaceutice pe cine sa lobotomizeze...

    Ce sa mai vorbim de ,,Educatie pentru sanatate'' cand au scos si Biologia din programa liceelor tehnologice..... Doar o ora la a 9-a si una la a 10-a, despre Anatomia si fiziologia omului nimic! Sa inveti despre om nu mai este important...

    1. Si uite asa ajungi batut in cap atunci cand ar trebui sa intelegi un proces fiziologic din organism....

    E de inteles ca guvernul neomarxist mondial sa doreasca sa inceapa cat mai repede propaganda la urechea copiilor, in scoli, astfel incat acestia sa fie indoctrinati masiv inca de la cea mai frageda varsta.

    O sa vedeti ca o sa inceapa in curand propaganda homosexuala in scoli.  

    1. Care guvern mondial? Amatorisme imbecile....

      Lasa-l in prostia lui, e un biet troll platit la postare, baiguie despre neomarxisti, fascisti, Fiara, deshi habar n-are de Biblie, d-apoi despre Apocalipsa. Il distreaza pe Make, deshi in ultimul timp a devenit redundant, ca o toba veche...

      Nu cred ca e platit, cred ca e sincer incult si staruitor semidoct, crezandu-se profet.

    Materie obligatorie in scoli ar trebui sa fie despre narcissism, despre borderline. Nu ca un exercitiu de memorizare, mai degraba asamanator drama therapy.

    Copii trebuie invatati cum sa manipuleze, cum sa isi apere persoana/egoul lor fata de parinti, fata de societate. Sa isi dezvolte agresivitatea emotionala . Sa inteleaga hierarchia, si nenumaratele aspecte ale ei. 

    Aș vrea să greșesc, dar de ceva timp a dispărut expresia CEI ȘAPTE ANI DE ACASĂ. Și în schimb se folosește excesiv termenul de DASCĂL , de parcă nu ar mai exista educatori, învațători și profesori.

    Educația sub toate aspectele, deci inclusiv pregătirea pentru viață, trebue începută în familie și continuată la grădiniță și la școală. Pe de altă parte, elevii sunt obligați să memoreze atâtea lucruri absolut inutile, dar sunt lipsiți de activități practice, care să-i ajute ulterior în diverse situații. Și atunci să nu ne mire că asistăm la un fenomen de debusolare a multor tineri care după terminarea școlii intră nepregătiți în viață.  

    1. Ma tem ca copiii vor fi dascaliti in sensul care nu trebuie, ca le vor fi bagate pe gat tot felul de invataturi neomarxist-progresiste, elogiul elitelor si corporatiilor si chestii din astea de spalat creierul de mici.

      Am participat odata la o actiune de voluntariat cu niste tineri corporatisti - atata spalare pe creier si lipsa de abilitati practice, de gandire practica, mai rar mi-a fost dat sa vad.

      Daca asta se urmareste, e clar... Mare atentie la dictatura madicala, e de presupus ca ea va incepe procesul de indoctrinare in scoli... cu vaccinurile corporatiilor de mici.  

    Deci:

    educație pentru sănătate, educație financiară, educație pentru democrație, drepturile omului, educație rutieră... 

    Prin urmare scoatem :  

    româna, matematica, fizică, chimia, istoria ...

    Copiii fac mâncare, se ceartă cu bunicile că refuză astfel de alimente, bunicile vin la școală și se ceartă cu dascălul ( doctorul)... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb