Membrii Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) nu sunt de acord cu plafonarea subvenţiilor, după cum a spus Marian Vişu Iliescu, directorul executiv al Ligii. Acesta a subliniat: "Membrii LAPAR reunesc peste 1,5 milioane de hectare de teren. Dorim să ne extindem şi, împreună cu celelalte asociaţii de fermieri să încercăm constituirea unei coaliţii importante la nivel european. Cel mai bine pentru interesul fermierului şi pentru toate sectoarele este să ne coalizăm şi să reprezentăm România cu succes. Noi vom veni cu câteva elemente pe care le-am tot promovat. În cadrul Politicii Agricole Comune (PAC) ne-am exprimat clar precizând că nu suntem de acord cu plafonarea subvenţiilor, din motive economice legate de fermele comerciale ce reprezintă un bun existent şi nu ar trebui distruse printr-un asemenea scurt-circuit. Pe pilonul II al PAC - dezvoltare rurală - am cerut să se accentueze fenomenul de procesare a materiei prime ca să ajungem la produsul finit, cu care să venim în faţa consumatorului. Acest lucru nu putem să îl facem decât susţinuţi de o finanţare privată şi având în vedere pilonul II de dezvoltare rurală, datorită componentei de finanţare nerambursabile".
Instalarea tinerilor în mediul rural ar înseamna o perenitate a acestui mediu şi o preluare a fermelor existente, mai consideră domnul Iliescu. În alocarea aferentă bugetului 2014-2020, suma alocată tinerilor fermieri a fost de 2% din totalul fondurilor, iar LAPAR îşi doreşte ca acest procent să se dubleze, a precizat domnia sa.
Printre altele, şeful LAPAR mai susţine că ar trebui ca fermierul român să primească în continuare subvenţia pentru motorină.