CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ Silvia Vlăsceanu, HENRO: "Tranziţia energetică fără energie nucleară nu este posibilă"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 27 septembrie 2023

Silvia Vlăsceanu, HENRO: "Tranziţia energetică fără energie nucleară nu este posibilă"

Tranziţia energetică fără energie nucleară nu este posibilă, consideră Silvia Vlăscesanu, directorul executiv al HENRO, care a subliniat: "Avem nevoie de capacitate în banda şi, având în vedere că gazul este combustibil de tranziţie, la cărbune renunţăm, nu rămâne decat nuclearul, care poate să asigure echilibrul sistemului, alături de energia produsă de Hidroelectrica, dar care are potenţial limitat, care ţine de capacitatea hidro".

Silvia Vlăsceanu opinează că este nevoie de construcţia echipamentelor de tip SMR (Reactoare Modulare Mici), care au o tehnologie de vârf: "Tehnologiile au evoluat foarte mult, iar faptul că autoritatea de profil din America a dat undă verde pentru construcţia unor astfel de reactoare înseamnă că au fost aplicate rigorile americane. Tehnologia este mai mult decat sigură. (...) Referitor la Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă, programul nunclear din România este început în anii 1960, iniţial fiind prevăzute cinci unităţi nucleare. A durat foarte mult să le ducem la bun sfârşit şi pe primele două, astfel încât consider că trebuie sa trecem de la vorbe la fapte, întrucât avem nevoie de capacităţi de producţie a energiei din orice surse.

La întrebarea «ce facem cu atata enerie?» este simplu de răspuns. La nivel european se preconizează o creştere a gradului de electrificare cu cel puţin 60%. Pompele de căldură consumă energie electrică, de asemenea creşte consumul industrial şi cel din agricultură - toate acestea necesită energie electrică. De aceea este nevoie să păstrăm un mix energetic echilibrat în care să folosim din plin ceea ce avem , iar potenţialul nuclear este indiscutabil, lăsând la o parte şcoala care se face la noi în domeniu".

Potenţialul nuclear este indiscutabil, a conchis domnia sa, precizând că şi din punct de vedere al pregătirii profesionale beneficiem de resurse importante.

Silvia Vlăsceanu este de părere că schema privind CFD-urile (Contractele pentru Diferenţă) ar trebui modificată, întrucât aceasta a fost gândită înainte de războiul din Ucraina, când mixul energetic era cu totul diferit: "Trebuie să regândim această schemă în contextul actual, mult schimbat faţă de acum 3-4 ani. Nu cred că ar trebui să mai avem CFD pentru energie solară şi eoliană, ar trebui să ne adaptăm din mers aşa cum o cere piaţa".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ...

    ...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb