Conservatorii obţin rezultate mai bune decât se preconiza

M.D.
Internaţional / 4 mai 2018

Conservatorii obţin rezultate mai bune decât se preconiza

Partidul Conservator al premierului britanic Theresa May se îndreaptă, astăzi, către rezultate mai bune decât se preconizau ,în alegerile locale din Anglia, potrivit unor rezultate parţiale, care arată totodată un avans uşor al opoziţiei laburiste, relatează AFP.

"Am văzut că doar câteva consilii (locale) au trecut pe alte mâini în acest stadiu al rezultatelor, însă la ora actuală pare că a fost o seară mai bună pentru conservatori decât au prevăzut mulţi, în timp ce rezultatele laburiştilor nu au răspuns aşteptărilor", a subliniat Jonathan Carr-West, un analist de la centrul de reflecţie Local Democracy.

Aceste alegeri, menite să înnoiască instanţele locale, sunt în mod tradiţional complicate pentru partidul aflat la putere, iar Theresa May risca mult în urma scrutinului parlamentar din iunie 2017, care a costat-o majoritatea absolută, şi având în vedere disensiunile care continuă să submineze Partidul Conservator pe tema Brexitului.

Potrivit rezultatelor dispobibile la ora 7.00 GMT (10.00, ora României), cu privire la două treimi din harta electorală, Partidul Conservator ar obţine 811 mandate de consilieri locali, iar partidul Laburist al lui Jeremy Corbyn 1.302.

Însă conservatorii au reuşit să-şi păstreze bastioanele istorice la Londra, care a votat contra Brexitului în 2016, l-a ales primar pe laburistul pe Sadiq Khan şi părea pregătită să ofere şi mai mult Partidului Laburist.

Partidul Conservator păstrează astfel controlul asupra unor boroughs ca Westminster şi Wandsworth, dar şi Kensington and Chelsea, unde ar fi putut să plătească pentru incendiul de la turnul Grenfell, soldat în iunie 2017 cu 71 de morţi, de care sunt consideraţi responsabili de către supravieţuirori.

Mai mult, conservatorii au păstrat Barnet, în nordul capitalei, asupra căruia sperau să preia controlul laburiştii.

Peste 4.300 de mandate au fost puse în joc, în aproximativ 150 de consilii locale în Anglia, în principalele oraşe - Londra, Manchester, Leeds şi Newcastle. Însărcinate cu probleme de educaţie şi de gestionarea a deşeurilor, anumite consilii sunt înnoite integral, altele în proporţie de o treime sau doar pe jumătate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb