Conservatorii se pregătesc să se rupă de ...trecut

(O.D.)
Ziarul BURSA #Politică / 11 martie 2015

Conservatorii se pregătesc să se rupă de ...trecut

Partidul Conservator se apropie cu paşi repezi de fuziunea cu formaţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu, dar se pregăteşte şi de o ruptură definitivă de trecut, mai exact de fondatorul PC, Dan Voiculescu. Nu mai este o noutate pentru nimeni că, după condamnarea lui Dan Voiculescu, relaţiile acestuia cu actualul Ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, s-au răcit considerabil, punctul zero fiind atins la începutul acestui an. Fondatorul PC a scris pe blogul personal că: "anul 2015 va fi anul în care Băsescu, Udrea, Macovei, Emilian Eva, Camelia Bogdan, Daniel Constantin vor fi judecaţi de Dumnezeu, dar şi de justiţie". Răspunsul lui Daniel Constantin a fost unul pacifist, cum că "regret, ca om, necazurile prin care trece Dan Voiculescu, nu voi comenta sau interpreta niciodată remarcile subiective ale unui om aflat într-o situaţie dificilă".

Disensiunile dintre cei doi s-au manifestat însă şi în cadrul partidului. La sfârşitul lunii ianuarie, prim-vicepreşedintele PC, Cristian Popescu Piedone, vicepreşedintele Cristiana Anghel şi europarlamentarul Maria Grapini şi-au exprimat opţiunea de a renunţa momentan la funcţiile de conducere, fără a pleca din partid. Au existat mai multe voci în partid care au susţinut convocarea unui congres extraordinar, în cadrul căruia Cristian Popescu Piedone să candideze pentru şefia partidului, acestă iniţiativă bucurându-se şi de susţinerea lui Dan Voiculescu. Planurile lui Constantin sunt însă cu totul altele, ceea ce poate duce la scindarea partidului. Conform site-ului stiripesurse.ro, liderul PC intenţionează ca în următoarele zile să aibă o ultimă rundă de discuţii cu Călin Popescu Tăriceanu, în legătură cu fuziunea dintre PC şi PLR. De altfel, negocierile au fost recunoscute şi de actualul preşedinte al Senatului. Dacă lucrurile se vor concretiza, noul partid va fi condus după modelul noului PNL, de doi co-preşedinţi, urmând ca în alegerile de anul viitor (locale şi parlamentare) partidul să aibă liste proprii, fără să mai intre în alianţă cu o altă forţă politică, după modelul consacrat până acum: "Vom merge singuri la alegerile din 2016, pentru că este nevoie de un al treilea pol politic în România, pe lângă PSD şi PNL".Un alt lucru interesant este că noul partid va renunţa la titulatura de Conservator, îşi va schimba sigla şi va avea o cu totul altă doctrină - practic este vorba de o ruptură definitivă de formaţiunea politică creată de Dan Voiculescu.

Daniel Constantin a fost ales preşedinte al Partidului Conservator în martie 2010, fiind reales în funcţie în aprilie 2014.

TĂRICEANU:

"Discuţii incipiente pentru fuziunea PLR - PC"

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat ieri că există discuţii incipiente asupra fuziunii PLR-PC.

Domnia sa, care este şi preşedintele PLR, priveşte pozitiv acest proiect, spunând că există nevoia unei întăriri a forţei parlamentare liberale şi că PLR are deschiderea către fuziuni pentru a crea a treia forţă politică parlamentară.

Potrivit domnului Tăriceanu, în perioada următoare, atât membrii PLR, cât şi cei ai PC vor analiza proiectul de fuziune. (A.T.)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb