''Treisprezece grăniceri de pe Insula Şerpilor, capturată de ruşi, au fost ucişi''

CONSILIER UCRAINEAN: ''Treisprezece grăniceri de pe Insula Şerpilor, capturată de ruşi, au fost ucişi''

G.U.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 25 februarie 2022

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Treisprezece grăniceri ucraineni au fost ucişi în urma bombardamentelor intense desfăşurate de nave ruseşti asupra Insulei Şerpilor în cursul zilei de joi, prima zi a invaziei Rusiei împotriva Ucrainei, potrivit consilierul ministrului ucrainean de interne Anton Gheraşcenko, citat de LB.ua şi Gordon.ua, transmite Agerpres.

"Conform informaţiilor de care dispunem în prezent, insula Şerpilor din Marea Neagră a fost capturată de către ocupanţii ruşi", a anunţat în cursul serii de joi Serviciul ucrainean pentru frontieră într-un comunicat pe pagina sa oficială de Facebook, potrivit căruia întreaga infrastructură de pe insulă a fost distrusă în urma bombardamentelor

"O navă rusească a cerut garnizoanei din Insula Şerpilor să se predea. Apoi a fost declanşat un atac cu rachete şi tunuri de artilerie. 13 grăniceri şi-au pierdut viaţa", a scris Gheraşcenko pe contul său Telegram.

Două nave de război ale Flotei ruse din Marea Neagră - "Moskva" şi "Vasili Bâkov" - s-au aflat în apropierea insulei.

"Inamicul a încercat în mod repetat în zadar să-i intimideze pe grănicerii ucraineni de pe insulă, cerându-le să capituleze. Grăniceri şi militari ai armatei ucrainene au ripostat cu îndârjire", se menţiona în comunicatul citat.

Anterior, Lb.ua relata că "agresorul s-a folosit de un canal de comunicare internaţional pentru siguranţa navigaţiei pentru a le transmite grănicerilor ucraineni să capituleze.

Insula Şerpilor din Marea Neagră, clasificată drept "stâncă" în sensul Convenţiei de la Montego Bay privind Dreptul Mării din cauza lipsei de surse proprii de apă potabilă, se află la 45 de km de ţărmurile României şi Ucrainei.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Putin este un dement care tocmai a salvat etnicii rusi de pe Insula Serpilor persecutati de nazistii din Ucraina.

    I-a salvat prin executare intrucat nu mai exista nimic acolo.  

    Ce cauta rusii pe insula, ca nu e locuita de cineva ca sa pretinda autonomie sau protectia populatiei rusofone?  

    1. S-au prostit rușii? Au uitat de principiul economisirii și dozării eficiente a forțelor în luptă? Să folosești două nave de luptă pentru a captura sau ucide 13 grăniceri de pe o insulă pustie e de râs. sau poate au vrut să omoare șerpii de pe insulă?

      Asa au fost dintotdeauna.

      De fiecare data in istorie i-a salvat gerul. 

      Daca pentru tine insula Serpilor e doar o insula pustie si "e de ras" inseamna ca nu intelegi nimic din ce se petrece in jurul tau ... de ce s-a facut atat tam-tam pe marginea ei in trecut, de ce rusii au trimis 2 nave de lupta acolo, de ce Romania are si a avut pretentii la ea, ce inseamna zonele de importanta geopolitica sau geostrategica, etc. Si ajungi sa te intrebi singur daca "s-au prostit rusii" fara sa-ti dai seama ca de fapt altcineva e prostit ...

      INSULA ARE MARE IMPO STRATEGICA. SA AMINTIM DE VECHILE DIFERENDUMURI ROMANIA-UCRAINA IN LEG CU EA?!... 45 KM DE ROMANIA!!!

    Romania ar trebui sa reactioneze si sa-si exprime ingrijorarea privind interventia militara a Rusiei asupra republicii autonome Insula Serpilor pentru a proteja populatia rusa de acolo si a o denazifica prin bombardamente intense!

    La Insula Serpilor am renunțat noi singuri, ca prostii, prin reprezentatul de frunte Ion Iliescu cand am semnat tratatul cu Rusia in 2003 ... deci degeaba ne plangem acum. Ucrainienii macar au avut un minim de demnitate, au renuntat sa o predea "fratilor" rusi si au murit pana la ultimul om ... Noi preocupati de sarmale, carnati, ce masina smechera ne mai luam, etc. am dat-o pe gratis, fara nicio presiune, deci s-a dovedit pana la urma ca oricum nu am fi meritat-o.

    Pana urma Insula Sepilor nu a castigat-o Romania in 2009? Daca e asa , ce cautau militarii ucraineni acolo? Lamuriti-ma!

    1. Nu am castigat nici o insula a serpilor, dar la momentul respectiv propaganda a trambitat ca si cand marele Aurescu, acest mic Titulescu, (concidenta, actualul ministru de externe). In memoria ta au ramas, din pacate, zgomotele emise de propaganda perioadei acelea.

      Am castigat ceva la impartirea zonei platformei continentale ... noua ne-au revenit 70 sau 80% si restul ucrainienilor. A fost un fel de "castig" in sensul ca putem cauta hidrocarburi in zona aia (desi noi nu le extragem nici pe alea gasite deja), insa insula serpilor a ramas Ucrainei (exista documente cu semnatura presedintelui Romaniei ca renuntam la ea, deci nu prea mai e loc de suceala).

      Da, asa e.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb