Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Industrial Energy şi Romenergo de către Gheorghe Bîlteanu

A.P.
Comunicate de presă / 17 noiembrie 2020

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Industrial Energy şi Romenergo de către Gheorghe Bîlteanu

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care domnul Gheorghe Bîlteanu intenţionează să preia companiile Industrial Energy şi Romenergo, prin intermediul societăţii Albertha, potrivit unui comunicat de presă.

Albertha este o societate cu răspundere limitată, constituită şi funcţionând în conformitate cu legislaţia din Cipru, care desfăşoară activităţi ale holdingurilor.

Compania Industrial Energy SA are ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice.

Romenergo SA este specializată în realizarea de lucrări tehnice de infrastructură şi reabilitare pentru proiecte în domeniul energiei, inclusiv pentru hidrocentrale, centrale termice, ecluze, baraje sau staţii electrice.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Asta cu mai toti astia care au sediu in Cipriu este interesanta!

    Raiul fiscalitatii europene. 

    Ca si Drăgoi,Bilteanu visează doar la holding

    Din 2008, Dragos George Bîlteanu a preluat conducere casei de comerţ cu energie Romenergo, care devine ulterior cel mai mare acţionar la SIF Banat Crişana, cele două entităţi derulând sub conducerea lui Dragoş Bîlteanu tranzacţii de zeci de milioane de euro considerate suspecte de ceilalţi operatori de pe piaţa de capital. În cele din urmă, DIICOT a descoperit că Bîlteanu şi alţi peste 20 de complici, au delapidat de la SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia peste 15 milioane de euro, prin intermediul unor off-shore-uri, motiv pentru care afaceristul a şi fost arestat, în decembrie 2014.Acum si condamnat definitiv.

    Unitatea Militară 02133 din Constanţa va plăti peste 3,1 milioane de lei pentru energie electrică unei firme înfiinţate în 2014, controlată de Dragoş Bîlteanu, cel poreclit ţarul SIF-urilor, aflat în arest pentru manipularea pieţei de capital, într-un dosar în care este acuzat de delapidarea a 15 milioane de euro din banii societăţilor de investiţii. Contractul a fost atribuit pe 02.03.2015 firmei Industrial Energy SA, din Bucureşti, înfiinţată cu mai puţin de un de zile în urmă, în urma desprinderii din Romenergo, companie controlată de Gheorghe Bîlteanu, tatăl fostului şef al SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia. UM 02133 va plăti pentru energia electrică furnizată 3.179.931,68 lei, fără TVA, sensibil mai mult decât plafonul iniţial de cheltuieli pentru acest contract, de 3.107.664,42 lei.

    Industrial Energy SA a fost înfiinţată în aprilie 2014, are ca domeniu principal de activitate comercializarea energiei electrice, iar data înregistrării sale avea ca acţionari Agam Development SRL, cu 0,00059% din acţiuni (firmă de imobiliare deţinută de Dragoş George Bîlteanu) şi Romenergo Holdings Limited, cu 99,99941% din capitalul social, în timp ce administratori erau Remus Gheorghe Stepănescu (fost director Luxtan şi unul dintre cei mai mari sponsori PDL în trecut), Lakis Nabil (partenerul tradiţional de afaceri al lui Dragoş Bîlteanu, aflat şi el în arest încă din decembrie 2014), Remus Iliuţă şi BG Conta SRL (de la Bîlteanu Gheorghe, fondatorul Romenergo şi tatăl lui Dragoş Bîlteanu). La doar 37 de ani, Dragoş Bîlteanu, căsătorit cu cântăreaţa Cristina Rus, devenise unul din cei mai bogaţi oameni din România, cu deţineri impresionante în cele mai diverse domenii, de la piaţa de capital la imobiliare şi de la turism la energie şi lenjerie intimă. Bîlteanu a ajuns să fie supranumit ţarul SIF-urilor, întrucât ajunsese să controleze doi din cele cinci coloşi de investiţii, respectiv Banat Crişana şi Muntenia, a căror avere cumulată depăşeşte 5 miliarde de euro. 

    Actiunile FP au fost performerele primelor 6 luni ale

    anului curent cu un avans de 4,1%, performanta totala a actiunilor FP fiind de cca 9,3% daca luam in considerare 

    dividendul brut in valoare de 0,0642 lei repartizat actionarilor la data de inregistrare. In schimb, actiunile celor 5 SIFuri au inregistrat o evolutie negativa in primul semestru, cea mai ampla scadere fiind inregistrata de cotatia 

    actiunilor SIF2 (-18,6%, -14,5% ajustat cu dividendul) fiind urmate in topul scaderilor de titlurile SIF1 (-16,8%), SIF4 (-

    15,9%), SIF5 (-14,1%, -9,6% ajustat cu dividendul) si SIF3 (-7,9%).  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb