CONSILIUL CONCURENŢEI  Investigaţie pe piaţa produselor de semnalizare rutieră

Cristina Radu
Miscellanea / 15 mai 2017

Investigaţie pe piaţa produselor de semnalizare rutieră

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o înţelegere ipotetică pe piaţa comercializării produselor de semnalizare şi siguranţă rutieră în cadrul unor licitaţii publice organizate, în perioada 2014 - 2016, de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA, în prezent Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei de Consiliul Concurenţei.

Investigaţia implică împărţirea pieţei în cadrul a trei proceduri de achiziţie publică organizate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Astfel, vor fi atribuite acorduri cadru de furnizare a indicatoarelor rutiere şi a mijloacelor de semnalizare rutieră pe reţeaua de drumuri naţionale din administrare. Acestea sunt necesare celor şapte structuri regionale administrative din subordinea sa: DRDP Timişoara, DRDP Cluj, DRDP Iaşi, DRDP Constanţa, DRDP Bucureşti, DRDP Craiova şi DRDP Braşov.

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii neaştepate la sediul companiilor Vesta Investment, Helvespid, Loial Impex , IPA şi Dual Man . Companiile sunt suspectate că au participat la cele 3 proceduri de achiziţie publică, fie prin constituirea unor asocieri de companii în vederea depunerii unei oferte comune, fie prin participarea cu oferte individuale, fără a se concura între ele, în vederea câştigării contractelor de furnizare, în condiţii mai slabe de competitivitate şi calitate. Documentele ridicate se află în analiza autorităţii de concurenţă, în cadrul procedurii specifice de investigatie.

Legea concurenţei interzice asocierea companiilor în scopul restrângerii concurenţei la procedurile de achiziţie publică. Consiliul Concurenţei a elaborat Ghidul privind respectarea regulilor de concurenţă în situaţia participării sub formă de asociere la o procedură de achiziţie publică, postat pe site-ul autorităţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb