Consiliul Concurenţei verifică ajutoarele de stat pentru promovarea investiţiilor directe cu impact semnificativ în economie

Ziarul BURSA #Companii / 31 martie 2006

Consiliul Concurenţei, prin Inspectoratele de concurenţă teritoriale, desfăşoară o acţiune de control al ajutoarelor de stat primite de agenţii economici din întreaga ţară, în baza Legii nr. 332/2001 privind promovarea investiţiilor directe cu impact semnificativ în economie.

Agenţia Română pentru Investiţii Străine a comunicat Consiliului Concurenţei că are înregistrat un număr de 290 de proiecte mari de investiţii, din care 147 în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, cu o valoare totală care depăşeşte două miliarde dolari.

Facilităţile acordate în baza Legii 332/2001, cu modificările şi completările ulterioare, au constituit un sprijin real acordat agenţilor economici în realizarea investiţiilor preconizate. În acelaşi timp, aceste facilităţi sînt acordate în limita unor plafoane maximale stabilite prin Regulamentele emise de către Consiliul Concurenţei şi sînt controlate periodic prin Inspectoratele de concurenţă teritoriale. În situaţia depăşirii plafoanelor maximale, Consiliul Concurenţei poate decide stoparea şi recuperarea ajutoa-relor de stat care nu se încadrează în normele legale în domeniu.

Legea 332/2001 permite acordarea unor facilităţi (în principal reducerea impozitului pe profit) în cazul realizării unor investiţii directe, noi, care depăşesc echivalentul a un milion dolari şi care contribuie la dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii economice a României, determină un efect pozitiv de antrenare în economie şi creează noi locuri de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb