Consiliul Concurenţei verifică licitaţiile pentru armament

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 4 noiembrie 2009

Consiliul Concurenţei a declanşat, săptămâna trecută, o investigaţie privind existenţa unor posibile licitaţii "cu oferte trucate" organizate de către Departamentul pentru Armamente - U.M. 02550 Bucureşti, din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, în perioada 2005-2007.

Autoritatea de Concurenţă a comunicat că investigaţia se referă la o posibilă înţelegere între patru societăţi comerciale din România, Germania şi Elveţia privind participarea cu oferte trucate la licitaţiile organizate de Ministerul Apărării, pentru achiziţia de armanent pentru infanterie şi aparatură optică.

Surse din Consiliul Concurenţei sus-ţin că sunt verificate contractele realizate cu următorii comercianţi din industria de armament: Transcarpat Sportours International SRL (România), San Swiss Arms AG (Elveţia), Brugger&Thomet AG (Elveţia) şi J.P. Sauer&Sohn (Germania).

Contactat de ziarul BURSA, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu a precizat că autoritatea de concurenţă a declanşat această investigaţie din oficiu, în urma unei sesizări primite din partea Ministerului Apărării Naţionale (care, în prealabil, realizase controale la acea unitate): "O asemenea înţelegere poate avea consecinţe deosebit de grave prin denaturarea liberei concurenţe şi afectarea comerţului între statele membre, fiind vorba de companii din România, Uniunea Europeană şi spaţiul extracomunitar. Un astfel de comportament comercial contravine atât prevederilor legislaţiei româneşti în domeniul concurenţei, cât şi prevederilor Tratatului de instituire a Comunităţii Europene". Firma Transcarpat Sportours International, controlată de Dinu Solojan, a obţinut mai multe contracte de la unităţi ale MApN în anul 2007, cu o valoare de peste 500.000 de lei, potrivit informaţiilor noastre. Compania din Germania, J.P. Sauer & Sohn, deţine în ţara noastră societatea Romsauer, firmă preluată, potrivit aceloraşi surse, de la Dinu Solojan. Reprezentanţii companiilor ale căror contracte sunt verificate de Consiliul Concurenţei nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb