Consiliul Federaţiei a ratificat Tratatul de includere a Crimeei în componenţa Rusia

E.D.
Internaţional / 21 martie 2014

Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului federal rus) a ratificat astăzi Tratatul de includere a Crimeei în componenţa Rusiei şi crearea de noi subiecţi în cadrul Federaţiei Ruse, la o zi după ce documentul a fost ratificat de Duma de Stat (camera inferioară), informează ITAR-TASS şi AFP.

Ratificarea documentului de către cele două camere ale parlamentului rus este considerat un gest sfidător la adresa comunităţii internaţionale, care nu recunoaşte acest acord.

Senatorii au aprobat în unanimitate textul semnat marţi, 18 martie, de către preşedintele Vladimir Putin. Frontiera Rusiei cu Ucraina pe uscat va trece de acum pe linia teritoriului Republicii Crimeea şi Sevastopol, existentă la data intrării în Federaţia Rusă, potrivit ITAR-TASS. Delimitarea maritimă în Marea Neagră şi Marea Azov se va face pe baza tratatelor internaţionale semnate de Rusia, a normelor şi principiilor dreptului internaţional, specifică agenţia de presă menţionată.

Acordul de alipire a Crimeei la Rusia prevede acordarea automată a cetăţeniei Federaţiei Ruse pentru toţi locuitorii din Crimeea. În acelaşi timp, se stabileşte o perioadă de tranziţie de o lună, în cursul căreia acei rezidenţi ai peninsulei care doresc să-şi păstreze paşaportul ucrainean trebuie să declare acest lucru. Până la 1 ianuarie 2015, urmează să fie reglementate toate aspectele legate de integrarea noilor entităţi în cadrul Federaţiei Ruse - economic, financiar, bancar, juridic, cele privind sistemul organelor de stat şi serviciul militar. Înainte de această dată, recruţii din Crimeea şi Sevastopol vor satisface serviciul militar în cadrul armatei Federaţiei Ruse pe teritoriul peninsulei.

Alegerile pentru organele puterii de stat în Republica Crimeea şi Sevastopol vor avea loc în a doua duminică din septembrie 2015. Până atunci, autoritatea va fi exercitată de Consiliul de Stat al Republicii Crimeea - parlamentul - şi Consiliul de Miniştri, precum şi de către Adunarea legislativă a oraşului Sevastopol.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb