Construcţia zonei rezidenţiale a proiectului Coresi va începe probabil în 2016

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 24 iulie 2014

Construcţia zonei rezidenţiale a proiectului Coresi va începe probabil în 2016

Construcţia zonei rezidenţiale a viitorului cartier Coresi va demara probabil la începutul anului 2016. "Am decalat începerea lucrărilor la zona rezidenţială cu aproximativ nouă luni faţă de inaugurarea centrului comercial Coresi Shopping Resort deoarece ne trebuie timp să pregătim terenul pentru construcţiile amintite", ne-a declarat Tatian Diaconu, managing director Immochan România.

Zona rezidenţială va fi dezvoltată de compania Kasper Immo Invest, deţinută de Daniela Kasper, cea care construieşte şi ansamblul Avantgarden Tractorul.

Pentru partea rezidenţială au fost alocate 36 de hectare din teren, din cele 100 de hectare pe care Immochan le deţine pe fosta platformă Tractorul din Braşov. Iniţial, pe terenul de 36 de hectare era planificată construcţia a 3.000 de apartamente, însă planurile au fost refăcute, iar numărul unităţilor locative a fost redus la circa 2.000, în blocuri cu 4 sau 5 etaje. Locuinţele vor avea preţuri care să se încadreze în programul "Prima Casă".

Immochan a cumpărat în 2012 cu aproximativ 25 de milioane de euro terenul de 100 de hectare de pe fosta platformă Tractorul din Braşov, urmând ca dezvoltarea întregului proiect să dureze 15 ani.

În zona de retail, care va avea în primă fază 45.300 de metri pătraţi, din care 32.000 metri pătraţi galerie comercială, Immochan va dezvolta şi un cinematograf, investiţie proprie, precum şi o zonă pentru petrecerea timpului liber de 1.500 de metri pătraţi şi o zonă de restaurante de 3.500 de metri pătraţi. Printre chiriaşii centrului comercial se numără grupurile Inditex, Koton, Waikiki, Brioche Doree etc. Pe lângă retailerii internaţionali, Immochan intenţionează să atragă în proiect, în zone special amenajate în interior şi exterior, meşteşugari din zonă, care să vândă produsele lucrate de aceştia.

Parcul comercial va cuprinde în următoarea fază o zonă dedicată bricolajului, zonă pentru reparaţii şi întreţinere auto şi o benzinărie.

Data avansată pentru deschiderea Coresi Shopping Resort rămâne martie 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb