Consulatul SUA la Istanbul, ţinta unui atac cu arme de foc

Alexandru Costea
Internaţional / 10 august 2015

Actualizare 15:53 4 poliţişti şi un militar, ucişi în două atacuri ale rebelilor kurzi din sud-estul Turciei

Patru poliţişti turci au fost ucişi şi unul a fost grav rănit, astăzi, într-o explozie produsă de o bombă amplasată pe un drum din oraşul Silopi, cu populaţie majoritar kurdă, din sud-estul Turciei, un atac atribuit rebelilor kurzi, a anunţat presa locală, transmit Reuters şi AFP. Într-un alt atac, un soldat şi-a pierdut viaţa după ce militanţi kurzi au deschis focul asupra unui elicopter militar în aceeaşi provincie, potrivit Agerpres.

Atacul cu bombă a avut loc în oraşul Silopi din provincia Sirnak, la frontiera cu Irakul şi Siria, a anunţat agenţia privată Dogan, la câteva ore după cele două atacuri comise la Istanbul - împotriva Consulatului SUA şi unei secţii de poliţie - în care au fost ucise trei persoane, potrivit mass-media.

În acelaşi timp, un soldat turc a fost ucis în momentul în care militanţi kurzi au deschis focul asupra unui elicopter militar în provincia Sirnak, a informat, astăzi, armata turcă într-un comunicat. Cel puţin alţi şapte militari au fost răniţi în atac, care s-a produs în momentul decolării elicopterului, au afirmat surse din cadrul serviciilor de securitate.

Elicoptere Cobra ale armatei au ripostat bombardând regiunea.

(A.C.)

----------

Actualizare Explozie la o secţie de poliţie din Istanbul, soldată cu 3 morţi şi 10 răniţi

O explozie la o secţie de poliţie din cartierul Sultanbeyli din Istanbul a provocat moartea a trei persoane şi rănirea a cel puţin zece, a informat astăzi agenţia de ştiri Dogan, citată de Reuters.

Un comunicat oferit de sediul central al poliţiei din Istanbul a confirmat că trei ofiţeri de poliţie şi şapte civili au fost răniţi în explozie, însă nu a oferit nicio informaţie privind bilanţul victimelor.

(A.C.)

---------------

Doi indivizi au deschis focul astăzi asupra clădirii consulatului SUA din Istanbul şi au fugit după ce poliţia a ripostat, a informat canalul CNN Turk, relatează Reuters.

Agenţia de ştiri Cihan a informat că cei doi atacatori implicaţi în atacul asupra clădirii din cartierul Sariyer din Istanbul sunt un bărbat şi o femeie. Reuters nu a putut confirma informaţiile apărute în presă.

CNN Turk a precizat că nu au existat victime.

Turcia s-a aflat într-o stare sporită de alertă după lansarea luna trecută a unui "război sincronizat asupra terorismului", care include atacuri aeriene împotriva combatanţilor Statului Islamic din Siria şi a militanţilor kurzi din nordul Irakului şi detenţia la domiciliu a sute de suspecţi.

Misiunile diplomatice ale SUA în Turcia au mai fost vizate în trecut de atacuri, aminteşte Reuters.

Frontul Revoluţionar de Eliberare a Poporului (DHKP-C), ai cărui membri se numără printre cei arestaţi în ultimele săptămâni, a revendicat un atentat sinucigaş asupra Ambasadei SUA la Ankara în 2013, în care a fost ucis un membru al forţelor de securitate turceşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb