CONVORBIRE TELEFONICĂ IOHANNIS-MERKEL: Cancelarul german a exprimat susţinerea pentru continuarea luptei anticorupţie în România

Dumitru Coman
Politică / 28 ianuarie 2017

Angela Merkel

Angela Merkel

Preşedintele Klaus Iohannis a avut vineri o convorbire telefonică cu cancelarul german, Angela Merkel, la iniţiativa acesteia, ocazie cu care cei doi lideri au evocat stadiul excelent al relaţiei speciale, de natură strategică, pe care România şi Germania îl împărtăşesc şi au discutat despre consolidarea şi aprofundarea dialogului politic bilateral, cât şi despre intensificarea coordonării pe teme europene.

Într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale transmis, citat de Agerpres, se arată: "Preşedintele României a arătat că ţara noastră rămâne, la nivel regional, un partener de încredere, unul dintre cei mai importanţi piloni de stabilitate. În contextul crizelor complexe la nivel internaţional, cooperarea dintre România şi Germania a cunoscut o dinamizare reală, atât în cadrul UE, cât şi în cadrul NATO, această tendinţă trebuind continuată şi pe viitor. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, cu acest prilej, partenerului german un mesaj ferm privind angajamentul său pentru continuarea luptei anticorupţie în România, în scopul construcţiei unei democraţii mature şi solide. Preşedintele României a evidenţiat natura complexă a acestui proces şi a menţionat şi concluziile pozitive ale recentului raport al Comisiei Europene privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru consolidarea sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei".

Potrivit sursei citate, Cancelarul german a exprimat întreaga susţinere pentru continuarea luptei anticorupţie în România şi s-a arătat preocupată de eventualitatea ca anumite demersuri să afecteze parcursul pe care s-a înscris România în combaterea acestui fenomen.

Preşedintele Klaus Iohannis şi Cancelarul Angela Merkel au discutat, de asemenea, despre cele mai importante teme actuale de pe agenda europeană, cât şi despre viitorul Uniunii Europene, în special în pregătirea summitului informal al UE din Malta (3 februarie 2017) şi al summitului aniversar de la Roma (24-25 martie 2017), pentru marcarea a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, se mai arată în comunicat.

De asemenea, cei doi înalţi oficiali au convenit intensificarea cooperării între România şi Germania pe problematica europeană, inclusiv în contextul procesului de reflecţie privind viitorul proiectului european, cu privire la care ambele state împărtăşesc poziţii similare.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Minunat! Insa comunitatea speculatorilor imobiliari nu si-a dat acordul pentru acest articol jegos. Ca sa facem, domule MAKE?

    1. Cum e Make implicat in asta, idiotule?!

    Am accesat articolul doar ca sa vad ce mai scriu postacii lui Putin. Astia au urticarie la sorosisti si la amestecurile in trebuirili interne ale altor state. Sa-i lasam sa se scarpine!

    Dragnea si Tariceanu trebuie introdusi urgent la mititica pentru toate hotiile facute!!!

    1. Numai dupa ce intra Basescu si Johannis care au pradat Romania . Ce i mai penal sa furi case sau sa depui marturie mibcinoasa, ori sa indemni oamenii sa iasa la vot in ziua alegerilor?

      NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE. DRAGNEA SI TARICEANU ,AU INCALCAT LEGEA SI TREBUIE SA FIE JUDECATI ,CA ORICE CETATEAN ROMAN.

    Daca Merkel pierde alegerile, Iohannis e demis.

    1. Si le pierde.

      ai uitat ce a declarat prietenul Martin in iunie 2012 la Bruxelles?

    PSD a distrus tara, la puscarie cu infractorii!!

    1. Cand a distrus-o? In cei 10 ani cu Badescu, Udrea, PDL?

    proiectul European are nevoie de sustinere, merkel verifica pulsul membrilor inainte de malta, este bine ca avem pozitii similare, nu neaparat identice, avem interesele noastre

    1. Proiectul european este vechi de zeci de ani, este deja realizat, ba chiar si parasit de Marea Britanie si daca inca mai are nevoie de sustinere, inseamna ca, in tot acest timp pe care l-a avut la dispozitie, rezultatele lui nu au reusit sa convinga.

      Din contra, Proiectul european a aratat ca ne conduce la dezastru economic, politic, social si moral. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb