COORDONATORUL CAMPANIEI DE VACCINARE ANTI-COVID DIN ROMÂNIA: "Vaccinul va fi gratuit şi nu va fi condiţionat sau obligatoriu"

J.P.
Miscellanea / 22 noiembrie 2020

"Vaccinul va fi gratuit şi nu va fi condiţionat sau obligatoriu"

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID din România, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a declarat sâmbătă la Digi24 că strategia de vaccinare a României este finalizată. Autorităţile aşteaptă aprobarea vaccinului de către autorităţile internaţionale şi distribuirea acestuia pentru a putea începe imunizarea.

"România face parte dintr-un demers european şi reprezintă parte egală a acestui demers, suntem pe picior de egalitate cu toate ţările membre UE. Atunci când un vaccin va primi aprobare de la Agenţia Europeană a Medicamentelor începe distribuţia simultană în toate ţările care au aderat la acel contract unic încheiat de Comisia Europeană", a spus dr. Valeriu Gheorghiţă, la Digi24.

"În momentul de faţă pot să vă spun că ne aflăm la finalizarea strategiei naţionale de vaccinare împotriva SARS-CoV-2. Vaccinarea va fi gratuită şi va fi voluntară, în niciun caz nu va fi condiţionată sau obligatorie şi din acest punct de vedere cred că fiecare trebuie să aibă un nivel suficient de mare de date corecte şi din surse sigure, credibile, înainte să decidă acest lucru", a completat coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din România.

El a precizat însă că este nevoie de un nivel de imunitate colectivă de 60-70% din populaţie, pentru ca vaccinarea să conducă la încheierea pandemiei.

De asemenea, vaccinarea se va face în trei etape: primii vor fi angajaţii din sistemul sanitar, apoi cei instituţiile de asistenţă socială, după care urmează populaţia generală.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Angajatii din sistemul sanitar si cei din institutiile de asistenta sociala sunt in marea majoritate imunizati.Nu va mai bateti capul si nu mai stricati orzul pe gaste.Oricum,cei care au facut boala in mod sigur nu vor vrea sa fie vaccinati.Are vreun sens?

    1. Daca virusul muteaza resp. se modifica in fiecare an precum virusul gripal/Influenta, are sens in viitor. Eu nu cred ca vom scapa de virusul asta in curand. A venit si va ramana la fel ca Influenta, HIV etc.

    coordonatorul respectiv , spunea ca fiecare are dreptul la informatii corecte cum ar fi : ce vaccin s-a mai facut ca asta , in cateva luni ? de ce producatorii de vaccin , au fost absolviti de responsabilitati financiare si penale , pentru eventuale reactii adverse ? de ce refuza doctorii sa se vaccineze , si se mira ca nu vor oamenii ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb