Coreea de Nord reafirmă că nu are niciun caz de covid-19

M.A.
Internaţional / 2 aprilie 2020

Coreea de Nord reafirmă că nu are niciun caz de covid-19

Coreea de Nord nu numără niciun caz de contaminare cu noul coronavirus, dă asigurări un oficial de rang înalt în domeniul Sănătăţii, la Phenian, în contextul în care unele state se îndoiesc de absenţa contaminării în această ţară, care se află între China şi Coreea de Sud, relatează AFP.

Coreea de Nord - săracă şi izolată diplomatic - şi-a închis riguros frontiera încă de la sfârşitul lui ianuarie şi a luat măsuri drastice de izolare, supunând mii de persoane unui regim de carantină la domiciliu.

Pak Myong Su, directorul Departamentului antiepidemie de la Centrul naţional de luptă împotriva epidemiilor, a insistat asupra eforturilor care au permis obţinerea unui asemenea succes, potrivit News.ro.

"Până în prezent, nicio persoană nu a fost infectată cu noul coronavirus în ţara noastră", a declarat Pak pentru AFP.

"Noi am luat toate măsurile prevenitve şi ştiinţificie, precum inspecţii şi plasarea în carantină a tuturor persoanelor care intră în ţara noastră, o dezinfectare competă a tuturor mărfurilor, închiderea frontierelor şi oprirea legăturilor maritme şi aeriene", a amintit el.

Doar câteva ţări din lume - insule sau ţări devastate de război - nu au anunţat niciun bolnav de covid-19.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat miercuri că pragul de un milion de cazuri confirmate în lume urmează să fie depăşit în zilele următoare, în contextul în care au murit peste 45.000 de oameni

Potrivit unor specialişti, Coreea de Nord, vecina a două state afectate, este deosebit de vulnerabilă la virus, din cauza unui sistem medical notoriu defectuos.

În martie, comandantul Forţelor americane în Coreea de Sud Robert Abrams se declara "aproape sigur" că în Nordul existau cazuri confirmate de covid-19.

Preşedintele american Donald Trump a afirmat, la rândul său, că "se întâmplă ceva" în Coreea de Nord şi a oferit ajutorul ţării sale, într-o scrisoare adresată dictatorului Kim Jong Un.

"Am auzit spunându-se că sunt mulţi morţi în Coreea de Nord, dar autorităţile nu spun că este din cauza coronavorusului", a declarat pentru AFP Choi Jung-hun, un fost medic nord-coreean care a trecut în Sud în 2012.

Presa oficială îndeamnă neîncetat populaţia să respecte măsurile sanitare, iar mesaje de promovare a igienei sunt difuzate la difuzor.

Fotografii surprind populaţia purtând mască - cu excepţia lui Kim Jong Un.

Recent, colaboratorii săi au fost văzuţi fără mască, ceea ce nu înseamnă, afirmă Choi, în prezent profesor la un institut de cercetare sud-coreean, că eforturile în vederea opririi virusului au dat roade.

Coreea de Nord, vizată de multiple sancţiuni de Consiliul de Securitate al ONU cu scopul de a o obliga să renunţe la programele sale nuclear şi balistic, interzise, a cerut ajutor în lupta împotriva noului coronavirus.

ONU a acceptat ca Fondul pentru Copii UNICEF sau organizaţii precum Medecins sans frontières (MSF) să-i trimită kituri de diagnostic, măşti, echipamente de protecţie şi dezinfectanţi.

UNICEF a confirmat această trimitere la solicitarea Ministerului nord-coreean al Sănătăţii. Provenind din China, aceste echipamente au sosit săptămâna trecută pe cale terestră la Phenian.

În februarie, Ministerul rus de externe a anunţat că trimis Phenianului 1.500 de kituri de depistare, la solicitarea Coreei de Nord.

OMS preconizează să aloce suma de 900.000 de dolari Coreei de Nord în cadrul luptei împotriva acestei epidemii, potrivit site-ului ONU.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Bravo lor.Cred ca au un număr infim si nu au decese

    1. Regimurile totalitare au o inclinatie puternica spre ascunderea adevarului pentru ca nu au instrumentele si capacitatile sa ii faca fata.

      Totalitarismul inhiba creativitatea, imaginatia, libertatea si gandirea oamenilor.  

      De aceea orice regim totalitar sfarseste in propria cenusa . 

      Totalitarismul e mai apropiat (decat alte regimuri) de starea de manie (nebunie) prin impunerea unei structuri (de gandire, a valorilor de viata,etc) unui grup de oameni fara respectarea individualitatii lor.  

      Mai jos de ei Coreea de Sud a avut un munte de cazuri. La nord de ei China a fost epicentrul viral.  

      Tu zici ca ei nu au avut nimic?  

      Esti sigur? ... :)  

      Sunt plini de cazuri de infectare si de morti. Dar nu o recunosc.

      Comunismul si socialismul are inclusa gena MINCIUNII in ADN-ul sau.  

      edit: comunismul sau socialismul are inclusa gena minciunii .. .e greu cu ora asta dupa o zi de munca ... cand inca mai vreau sa fac o multime de chestii

    Despre,,arma biologică" ~din 1492 ~, folosită neintenționat și ne-conștient, de către conchistadori în cele două Americi, nu a apărut niciun comentariu, aici la Bursa sau în restul Mass mediei. Virusul gripei europene, nu a decimat, ci a exterminat în proporție uriașă populațiile indigene fără imunitate la acest virus. În de Ovidiu Drâmba, se spunea că unele populații au ajuns la 90% decese. O multitudine de teorii legate de originea acestui * COrnos 19 * dar nu am întâlnit nicio comparație cu virusul "gripei sezoniere" exportat de conchistadori când au invadat noul continent. N B. . Aștept o teorie S. F. care să ne spună că pandemia 2020 este o răzbunare a : aztecilor mistecilor, mayașilor, olmecilor, toltecilor, incașilor, etc.

    1. Era vorba de * Istoria culturilor și a civilizațiilor * de Ovidiu Drâmba. Nu sa primit * titlul cărții.... * între caracterele...

    Enuntul corect este "Coreea de Nord nu MAI are niciun caz de corona, dupa ce azi de dimineata au fost confirmate 2 bucati".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb