CORONAVIRUS: Vaccinul Pfizer/BioNTech rămâne eficace împotiva variantei Omicron după 3 doze, potrivit producătorului vaccinului

J.P.
Internaţional / 8 decembrie 2021

Vaccinul Pfizer/BioNTech rămâne eficace împotiva variantei Omicron după 3 doze, potrivit producătorului vaccinului

Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer/BioNTech este ''în continuare eficace'' contra variantei Omicron a coronavirusului, a transmis miercuri într-un comunicat producătorul vaccinului, care doreşte totuşi să realizeze până la sfârşitul lunii martie un vaccin adaptat acestei noi variante, relatează AFP, citat de Agerpres.

Conform studiilor realizate în laborator, ''vaccinul este în continuare eficace împotriva COVID-19, de asemenea împotriva variantei Omicron, dacă este administrat în trei doze'', dar aceasta variantă ''probabil nu este neutralizată suficient după două doze''.

''O a treia doză creează un nivel de anticorpi neutralizanţi împotriva Omicron similar celui observat după două doze'' în cazul celorlalte variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, au relevat testele efectuate în laborator de companiile Pfizer şi BioNTech.

''Deşi două doze de vaccin pot oferi în continuare o protecţie împotriva formei grave a bolii cauzate de varianta Omicron, este clar, conform acestor date preliminare, că protecţia este ameliorată cu o a treia doză de vaccin'', a rezumat directorul general al Pfizer, Albert Bourla.

''Vom continua dezvoltarea unui vaccin specific contra variantei Omicron şi sperăm să-l facem disponibil până în luna martie dacă o adaptare va fi necesară'', mai menţionează Pfizer/BioNTech în comunicat.

Directorul de cercetare al unui laborator sud-african din cadrul Institutului de cercetare asupra sănătăţii din Africa a declarat la rândul său marţi, raportând rezultatele unui studiu restrâns, că varianta Omicron se poate sustrage parţial protecţiei oferite de cele două doze de vaccin anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech, notează Reuters.

Varianta Omicron provoacă îngrijorare întrucât prezintă mutaţii multiple, în special în proteina Spike prin care virusul pătrunde în celulele umane. Datele preliminare sugerează că noua variantă are o rezistenţă sporită la vaccinurile anti-COVID-19 existente, creşte riscul de reinfectare la persoanele trecute prin boală după infectarea cu alte variante şi se transmite mai uşor decât Delta, variantă dominantă în prezent şi cunoscută deja ca fiind foarte contagioasă.

Pe de altă parte, conform ultimelor date publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), se pare că varianta Omicron nu creşte severitatea simptomelor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Minciuni....

    În Lituania fascismul dus la extrem pe motiv de covid face viața imposibilă celor nevaccinați

    Lituania, țară baltică, a intrat în cea de-a opta săptămână a tiraniei unui ‘Covid Pass’ extrem de restrictiv, iar acolo fascismul a ieșit din tipare. 

    Potrivit relatărilor, cei nevaccinați din această țară se confruntă cu o ostracizare și o izgonire tot mai mare din partea societății civile. Ei sunt privați de medicamente, combustibil și alimente – practic, de toate lucrurile de care au nevoie pentru a trăi. 

    Cei nevaccinați sunt, de asemenea, percheziționați de ofițeri de poliție sub acoperire, intimidați în public, huliți fățiș și atacați de mass-media. Cu alte cuvinte, Lituania a devenit un peisaj infernal pentru cei care nu se conformează. 

    În momentul de față, se spune că Lituania are cel mai strict regim Covid Pass din toată Europa. Și nu se întrevede niciun sfârșit, deoarece lucrurile devin din ce în ce mai rele pe zi ce trece. 

    „Fără Pass, eu și soția mea putem intra doar în magazinele mici, care vând în principal produse alimentare, farmaceutice, optice sau hrană pentru animalele de companie”, a relatat un lituanian. „În rest, avem interdicție peste tot.” 

    La momentul redactării acestui articol, cei care nu au un Covid Pass în Lituania nu au voie să intre în centre comerciale mari sau în supermarketuri. De asemenea, le este interzis să intre în magazinele de îmbrăcăminte. 

    „Chiar și magazinele second-hand trebuie să aplice interdicția”, precizează relatările. „Nimeni nu poate cumpăra sau vinde fără Pass”. (AFERENT: Așa cum am avertizat, ‘vaccinurile’ împotriva coronavirusului Wuhan (Covid-19) devin rapid semnul fiarei). 

    „Tehnologie. Cărți. Sănătate și frumusețe. Magazine de diverse. Fără permis, nu putem intra. Suntem alungați.” 

    Tot nu crezi că injecțiile anti covid fac parte din semnul fiarei? 

    Până pe la jumătatea lunii octombrie, lituanienilor nevaccinați le era încă permis să cumpere alimente și medicamente. Cu toate acestea, birocrații guvernamentali au considerat că acest lucru era prea permisiv, așa că au schimbat regulile. 

    Acum, chiar și magazinele alimentare mai mici au fost informate că trebuie să pună în aplicare Covid Pass, altfel vor fi închise. De asemenea, proprietarilor de magazine li se spune că trebuie să permită accesul unui singur cumpărător la fiecare 30 de metri pătrați de spațiu comercial, ceea ce face ca multe afaceri să devină neprofitabile. 

    „Un cumpărător la 30m pătrați este prea puțin pentru ca multe magazine să supraviețuiască”, avertizează rapoartele. 

    „Regula birocraților a forțat magazinele să decidă: să își salveze propria afacere sau să ne interzică accesul la cele câteva magazine rămase care ne-au fost permise. Multe magazine – lanțuri și independente – au ales opțiunea de a ne interzice accesul. Ucide sau fii ucis”. 

    Lanțul de magazine alimentare Lidl, de exemplu, a anunțat la 20 octombrie că va servi doar cumpărătorii ‘care au un Opportunity Pass’. Toate magazinele Lidl din Lituania respectă această nouă restricție. 

    „Rezultatul: în multe zone, nu mai există niciun loc de unde să cumperi alimente fără un Pass”, avertizează rapoartele. „Supermarketurile ne-au interzis deja accesul din septembrie. Acum și magazinele mici ne interzic. Deci cum să cumpărăm alimente? Online. În piețele în aer liber. Sau călătorind la unul din numărul tot mai mic de magazine unde nu avem interdicție – *încă*.” 

    O știre din presa locală a explicat că, în orașele mai mari, s-au format cozi lungi în fața magazinelor care încă îi serveau pe cei nevaccinați. Asta a fost înainte de momentul în care noile mandate au intrat în plină desfășurare, bineînțeles. 

    „Pentru cetățenii care respectă legea și care nu au permisul, au rămas puține opțiuni de cumpărături: să cumpere online sau să meargă la câteva magazine alimentare mici cu intrare la stradă, la farmacii sau în piețe în aer liber.” 

    Aproape în toate farmaciile din Lituania se pot face cumpărături doar cu Pass, ceea ce înseamnă că nu este permisă intrarea nevaccinaților. Asta înseamnă că orice persoană nevaccinată care are nevoie de medicamente nu și le va mai putea procura. 

    Benzinăriile se conformează ceva mai puțin, una din cinci încă mai servește persoanelor nevaccinate. La bănci, au fost instituite măsuri de segregare pentru a îngreuna procesul de deservire a clienților nevaccinați. 

    Apropo, poliția lituaniană este în favoarea acestui fascism extrem. Acum polițiștii lituanieni se îmbracă în mod obișnuit în haine civile, pretinzând că sunt cumpărători normali, doar pentru a încerca să prindă magazinele în flagrant delict că nu verifică Covid Pass-ul oamenilor. 

    „Polițiști sub acoperire în civil fac acum raiduri în supermarketuri și centre comerciale, oprind oamenii pentru a le verifica Covid Pass-ul și actele de identitate pentru a verifica dacă este un Pass valabil care aparține acelei persoane”, precizează rapoartele. 

    „Poliția ține conferințe de presă despre aceste raiduri. Dimensiunea raidurilor poliției este uluitoare. Într-o zi, săptămâna trecută, 200 de ofițeri în civil au făcut raiduri în magazine și centre comerciale. Asta înseamnă 2,5% din numărul total al ofițerilor din țară. Aceștia au efectuat investigații surpriză asupra a 11.700 de persoane. Asta înseamnă 0,4% din întreaga populație.” 

    Când se va termina totul? Vestea proastă este că nu se va termina. De fapt, restul lumii se poate aștepta la același lucru, deoarece publicul larg a arătat clar că nu există o tiranie suficient de rea pentru a riposta cu adevărat. 

    „Acesta este un stat polițienesc”, avertizează rapoartele. „Noi sau ei. Othering (othering – este fenomenul prin care unii indivizi sau grupuri sunt definiți și etichetați ca fiind incompatibili cu normele unui grup social). Segregare legalizată. Opinia care era revoltătoare în 2019 a devenit majoritară în 2021. Restricție după restricție, regimul Covid Pass a sfărâmat legăturile care ne țin pe toți împreună într-o societate unită.” 

    Stai ca apar sosocarii repede sa se scape o margica, si sa bage o barfa ca in troleul 86... ce nasoală e democrația asta...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb