COTAR: "Îi invităm pe asiguratori să plece acasă, dacă nu le convine piaţa românească"

Ionuţ Stănescu
Bănci-Asigurări #Transporturi / 14 noiembrie 2016

"Îi invităm pe asiguratori să plece acasă, dacă nu le convine piaţa românească"

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) reclamă "presiunile" firmelor de asigurări asupra populaţiei, "invitându-le" să părăsească piaţa locală, "dacă nu pot supravieţui fără profitul de peste 300%".

COTAR a transmis, într-un comunicat de presă: "Le amintim acestor multinaţionale că românii nu sunt vaci de muls şi le atragem atenţia că este penibilă motivarea ingineriilor financiare sprijinite de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) prin faptul că vor da faliment dacă nu ne iau sume mari de bani, absolut nejustificat, însă obligatoriu. Îi invităm, de asemenea, pe asiguratori, să înceteze presiunile asupra populaţiei şi majorările absolut aberante de tarife RCA, precum şi ameninţările şi dezinformarea. Din declaraţiile reprezentanţilor Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) reiese, în mod fals, că tarifele RCA vor creşte în mod nejustificat pentru toţi şoferii, din vina transportatorilor, care au cerut îngheţarea acestor tarife, pentru următoarele şase luni, iar firmele de asigurare nu mai încasează cât şi-au calculat. Să ne amintim că ASF se finanţează procentual din încasările acestor firme de asigurare, astfel încât nu-şi va aproba niciodată o scădere a bugetului".

Potrivit reprezentanţilor transportatorilor, nu-i obligă nimeni pe asiguratori să rămână pe o piaţă care nu le este favorabilă.

Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR, a declarat: "Vom lua atitudine împotriva afirmaţiilor reprezentanţilor UNSAR. În continuare vedem că rămâne în fruntea ASF Mişu Negriţoiu, deci piaţa nu va mai avea un arbitru corect. S-a văzut încă o dată că marile partide parlamentare au jucat doar teatru când au vorbit despre demiterea şefului ASF, ca de fapt el să rămână şi să-şi vadă în continuate de treabă, dar acest teatru să poată fi folosit în campania electorală. Pe această atitudine şi pe corupţia generalizată din sistem se bazează tupeul multinaţionalelor. COTAR se pregăteşte ca după alegerile din 11 decembrie să desfăşoare o campanie pentru micşorarea tarifului RCA, care şi acum este mult prea mare, faţă de calculele prezentate de raportul de audit Milliam. Dacă asiguratorii vor un război cu transportatorii şi cu cetăţenii, dacă se simt nedreptăţii şi vor profit de 300% în continuare, îi sfătuim să se ducă la ei acasă şi să ne lase în pace, pentru că ne-au furat destul. Noi vom lupta pentru stabilirea preţului RCA conform tarifelor stabilite la discuţia care a avut loc pe data de 14 septembrie 2016".

Pe anii 2013, 2014 şi 2015, diferanţa dintre totalul încasărilor RCA şi plata efectivă a daunelor pe aceeaşi perioadă este de aproape 700 de milioane de lei, suma rămasă în conturile asiguratorilor, susţine COTAR.

"Preşedintele ASF, domnul Mişu Negriţoiu, a declarat, cu puţin timp în urmă, că la 100 de lei încasaţi, asiguratorul plăteşte 130 de lei daună. Domnul Mişu Negriţoiu denaturează flagrant adevărul demonstrabil cu documente, dar şi logica, demonstrând că aplică un fel de teorie a relativităţii în matematica ASF. La fel procedează şi reprezentanţii UNSAR, care au ajuns să declare, nici mai mult, nici mai puţin decât că românii trebuie să plătească de trei ori mai mult pentru o poliţă RCA ca să le asigure lor prosperitatea, în continuare", au mai afirmat reprezentanţii transportatorilor.

COTAR mai susţine că deciziile multinaţionalelor privind politica de preţuri pe piaţa RCA afectează toţi posesorii de autoturisme din România, nu doar pe transportatori.

Piaţa RCA este zguduită de probleme, în condiţiile în care două companii de pe piaţă, Astra şi Carpatica Asig, au intrat în faliment, iar City Insurance şi Euroins se află în diverse proceduri speciale. Pe piaţa RCA au rămas acum doar opt jucători: Euroins, City Insurance, Allianz-Ţiriac, Generali, Asirom, Omniasig, Groupama şi Uniqa.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a stabilit preţurile care vor fi valabile timp de şase luni în România, după decizia Guvernului de îngheţare a preţurilor.

Astfel, tariful maxim RCA pentru un camion cu masa peste 16 tone va fi de 7.534 lei, iar tariful maxim anual al unei poliţe obişnuite, pentru un autoturism cu o capacitate cilindrică între 1.201-1.400 cmc, deţinut de o persoană cu vârsta cuprinsă între 31 şi 40 de ani, va fi de 610 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb