Credit de 1 milion de euro pentru "Tractorul" Braşov

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 20 septembrie 2006

Societatea Tractorul Braşov a contractat un împrumut de un milion de euro de la Banca Carpatica, necesar pentru plata utilităţilor, dar şi pentru achiziţia de materii prime necesare procesului de producţie. Creditul a fost aprobat în Adunarea Generală a Acţionarilor care s-a desfăşurat săptămâna trecută şi va fi rambursat în termen de un an. "Creditul este gajat cu aceleaşi active cu care am gajat anul trecut creditul de un milion de euro luat de la OTP BANK pe care l-am returnat fără să fie necesar să valorificăm activele", a declarat ieri directorul general de la Tractorul, Titu Şerban, citat de Rompres.

La începutul lunii septembrie, uzina de tractoare a funcţionat câteva zile la limita de avarie după ce Electrica a restricţionat alimentarea cu energie electrică din cauza datoriilor istorice ale uzinei, care au ajuns la 45.000.000 de lei. Problemele au fost rezolvate cel puţin până la sfârşitul anului, după ce AVAS a semnat un memorandum cu Electrica şi Distrigaz care permite uzinei să funcţioneze în aceas-tă perioadă.

Întrebat ce părere are despre soluţia AVAS de a privatiza societatea prin vânzarea unor module, directorul general a precizat "Nu comentez. Este decizia AVAS. Eu nu sunt acceptat la negocieri". Societatea are datorii la bugetele statului de 8 mii de miliarde de lei, datorii care - după părerea preşedintelui AVAS, Răzvan Orăşanu, care a fost săptămâna trecută la uzina de tractoare - "nu vor putea fi recuperate în totalitate niciodată".

Uzina are contracte încheiate în acest an pentru 400 de tractoare pentru piaţa internă şi 5.000 pentru export. Societatea are în prezent 2.200 de salariaţi, din care 200 vor mai fi disponibilizaţi până la 1 noiembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb