Creditorii Oltchim, convocaţi să aprobe amânarea privatizării

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 martie 2014

Creditorii Oltchim, convocaţi să aprobe amânarea privatizării

Oltchim s-a ales, din nou, cu cereri de amânare în loc de oferte concrete de privatizare. Administratorii judiciari ai Oltchim au anunţat, vineri, că vor convoca Adunarea creditorilor şi vor supune aprobării acesteia repetarea procedurii cu un nou termen-limită de depunere a ofertelor angajante.

Termenul limită de depunere a ofertelor a expirat vineri, la ora 11:00. Administratorii arată, într-un comunicat: "Un număr de patru potenţiali investitori a achiziţionat caietul de prezentare care detaliază procedura şi etapele vânzării fluxului de producţie al Oltchim. După expirarea termenului limită, a fost depusă o ofertă din partea unui potenţial investitor. Urmărind prevederile caietului de prezentare, oferta depusă peste termen nu a fost luată în considerare şi urmează să fie returnată".

Ziarul BURSA a relatat, în exclusivitate, în ediţia tipărită şi cea on-line de vineri, că un fond elveţian de investiţii ar fi depus tardiv o ofertă pentru preluarea Oltchim, dar şi că cei doi ofertanţi care au cerut amânarea ar fi, potrivit surselor noastre, consorţiul Baota Petrochemical Group & Junlun Petroleum China şi SIF Transilvania.

"O parte dintre investitori, interesaţi de funcţionarea în sistem integrat a combinatului Oltchim cu rafinăria Arpechim, au solicitat un nou termen de 30 de zile, motivat de orizontul de timp în care estimează că vor finaliza negocierile care le garantează preluarea rafinăriei odată cu Oltchim SPV", mai arată comunicatul administratorilor.

De preluarea Oltchim sunt interesate companiile chineze Baota Petrochemical Group & Junlun Petroleum, omul de afaceri Ştefan Vuza - prin Chimcomplex Borzeşti, şi divizia petrochimică a grupului MOL Ungaria. De asemenea, SIF3 Transilvania analizează posibilitatea preluării activelor viabile ale combinatului Oltchim, după cum ne-a declarat, recent, Mihai Fercală, preşedintele executiv al societăţii de investiţii financiare.

Surse din Ministerul Economiei ne-au spus că autorităţile noastre mizează, într-un final, pe prezenţa consorţiului chinez şi a SIF Transilvania, dar şi faptul că sunt îngrijorate de cum va reuşi combinatul vâlcean să supravieţuiască încă o lună fără finanţare.

Rafinăria Arpechim este deţinută de OMV Petrom, iar statul caută o modalitate legală de a o prelua fără ca măsura să fie considerată ajutor de stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb