Creşte producţia mondială de oţel

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 martie 2008

Creşte producţia mondială de oţel

Producţia mondială de oţel brut a însumat 107 milioane tone metrice (mmt) în februarie 2008, mai mult cu 5,3% faţă de aceeaşi lună din 2007, conform datelor Institutului Internaţional al Fierului şi Oţelului (IISI).

Cel mai important furnizor mondial de oţel brut a fost, luna trecută, China - cu 38,9 mmt. Cantitatea este cu 7% mai mare faţă de cea realizată în februarie 2007. Producţia de profil a Japoniei a însumat 9,8 mmt, în creştere cu 6,5%, iar cea a Indiei - 4,6 mmt, mai mare cu 7,6% comparativ cu cea din februarie 2007.

Uniunea Europană a realizat o producţie de 16,6, în scădere cu 2%. Cel mai mare producător din regiune a fost Germania, cu 3,8 mmt. În această ţară, cantitatea realizată în februarie 2008 a fost cu 1,3% mai mică decât cea din aceeaşi lună a lui 2007. România a avut o producţie de 500 mmt în perioada de raportare, cu 4,3% mai mică faţă de cantitatea obţinută în februarie 2007.

În afara UE, Turcia a produs 2,2 mmt, mai mult cu 14,7% comparativ cu februarie 2007. Rusia a obţinut 6 mmt, mai mult cu 5,3%, iar Ucraina - 3,5 mmt, de asemenea în creştere cu 5.3%.

America de Nord şi-a majorat cu 5,2% producţia, la 10,9 mmt. Statele Unite au avut o producţie de 8 mmt în februarie 2008, mai mare cu 5,5% comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior.

În America de Sud, Brazilia a produs 2,7 mmt, în creştere cu 8,1%.

"Severstal" cumpără "Sparrows Point" de la "ArcelorMittal"

Grupul siderurgic rus "Severstal", unul dintre cele mai mari din Rusia, preia de la gigantul mondial "ArcelorMittal" uzina americană "Sparrows Point", pentru care plăteşte 810 milioane de dolari. Tranzacţia trebuie să primeas­că aprobare de la autorităţile de reglementare din SUA şi se va finaliza în trimestrul al doi­lea din 2008, potrivit celor de la "Severstal".

Departamentul american al Justiţiei a impus grupului "Mittal Steel" să-şi vândă uzina din Baltimore, Maryland, la momentul la care a fuzionat cu rivalul "Arcelor" SA.

"Aşteptăm să realizăm sinergii între şi SNA (), care vor creşte producţia şi profitabilitatea", a declarat directorul executiv al "Severstal", Alexei Mordaşov.

"Sparrows Point" are o capacitate de producţie anuală de 3,6 milioane tone de oţel. Uzina a vândut, în 2007, 2,3 milioane tone de produse finite, fiind unul dintre principalii furnizori americani de plăci de cositor.

Compania din Rusia va lansa un program de investiţii pentru îmbunătăţirea operaţiunilor fabricii. Suma care urmează să fie investită în acest sens nu a fost specificată.

În 2007, "Severstal" a avut vânzări de 15,2 miliarde de dolari şi un profit brut de 3,7 miliarde.

IISI este una dintre cele mai mari asociaţii din lume, reprezentând aproximativ 180 de producători de oţel - inclusiv primele 20 de companii din domeniu, organizaţii naţionale şi regionale din industria siderurgică şi institute de cercetare. Membrii IISI produc aproximativ 75% din oţelul mondial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb