Creştere maximă a acţiunilor "Oil Terminal"

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 iulie 2007

Brokerii spun că participarea societăţii în proiectul de construcţie a oleoductului Constanţa - Trieste nu are legătură cu aprecierea

Cotaţia medie a acţiunilor "Oil Terminal" Constanţa (simbol OIL la Bursa de Valori Bucureşti) a crescut cu 14,89%, aproape maximul admis, în şedinţa bursieră de vineri, după ce joi s-a anunţat că societăţile "Oil Terminal" şi "Conpet" vor reprezenta ţara noastră în realizarea proiectului de construcţie a oleoductului pan-european, PEOP Constanţa - Trieste. Însă brokerii sunt de părere că implicarea companiei în acest proiect nu are legătură cu aprecierea semnificatuivă de vineri.

Silviu Turc, de la SSIF "Broker", ne-a spus că ştirea privind oleoductul era mai veche. Domnia sa consideră că motivul creşterii înregistrate la Bursă este aflarea veştii că societatea deţine un teren de aproximativ 400 milioane euro în Constanţa, pe care l-ar putea vinde. "Astfel, valoarea companiei este mult mai mare, iar pe piaţă a fost speculat intens acest titlu. Nu cred că vor vinde acest teren", ne-a mai precizat brokerul citat. Domnia sa este de părere că de astăzi, creşterea se va mai tempera. "Preţul acţiunilor OIL era de 3000 lei vechi nu cu mult timp în urmă, iar acum este de 8000 lei vechi. Probabil luni (n.r. astăzi) va ajunge la 9000 lei vechi, întrucât deja există ordine introduse pe piaţă", ne-a mai spus domnul Turc.

Vineri, au fost transferate 1.711.000 de acţiuni OIL în valoare totală de 1,37milioane lei, la preţuri cuprinse între 0,735 şi 0,81 lei/acţiune.Alexandru Cristescu, de la SSIF "Intervam" susţine la rândul său că nu veştile legate de oleoductul pan-european au fost motivul principal al urcării spectaculoase a cotaţiei OIL. Şi domnia sa consideră că zvonurile despre terenul deţinut de "Oil Terminal" vor determina evoluţia cursului acţiunilor pe termen scurt.

Radu Popescu Buzeu, de la KD "Capital Management", este de aceeaşi părere: "aprecierea de vineri nu are legătură cu construirea oleoductului întrucât ştirea era veche".

Cursul titlurilor OIL s-a apreciat substanţial, cu 14,56%, şi în şedinţa din 3 iulie, după ce societatea a depus la Bursa de Valori Bucureşti documentaţia necesară promovării la categoria I.

Societatea dispune de un capital social de 58.243.025,3 lei, împărţit în titluri cu valoarea nominală de 0,1 lei/acţiune. Acţionarii principali ai companiei sunt AVAS (59,62%), Fondul Proprietatea (22,77%) şi Broadhurst Investments Limited (7,61%), conform datelor din 31 mai.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb