Crin Antonescu: Construcţia PNL-PC-PSD nu este deloc uşoară

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 10 ianuarie 2011

Construcţia alianţei PNL-PC-PSD aşa cum a anunţat-o Victor Ponta, preşedintele PSD, nu este deloc uşoară. Obstacolele sunt foarte multe, iar dificultăţile creării alianţei cu PSD sunt mari, a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu. Domnia sa a spus, potrivit Agerpres: "Sunt mari dificultăţi de câte ori două formaţiuni majore vor să facă o astfel de construcţie. Punând la socoteală şi faptul că noi nu facem o simplă alianţă conjuncturală, ci încercăm să ne angajăm la un proiect de durată cu un model de societate, cu un model de economie, cu un model instituţional, cu proiecte multiple pentru România. Asta nu-i uşor, din cauza viziunilor diferite în multe cazuri".

El a ţinut să precizeze că schimburile acide sau polemice cu Victor Ponta şi Adrian Năstase nu au creat niciodată resentimente sau adversităţi de natură personală. În ceea ce priveşte "Agenda 2019" postată de liderul PSD, Victor Ponta, pe blogul propriu, preşedintele PNL a afirmat că este o formulă pe care o salută şi la care subscrie: "Dacă este o alianţă electorală, deci de constituire a unei forţe politice, a unei construcţii politice cu personalitate şi electorală, care să acţioneze ca actor electoral, eu cred că anul 2016 este suficient. Precizând că, şi dacă după 2016 o eventuală alianţă îşi încetează activitatea şi cele două-trei partide îşi continuă separat acţiunea şi dezvoltă competiţia politică, obiective majore cum sunt cele din agenda 2019 pot să rămână obiective de consens pentru clasa politică, pentru societatea românească, indiferent că e vorba de putere şi opoziţie. România are nevoie de o asemenea agendă pe termen lung şi de o construcţie pe termen lung şi, dacă noi ne îndreptăm către această formulă, ne îndreptăm pentru că n-a fost posibil în varianta cealaltă, teoretic, viabilă şi ea".

Crin Antonescu şi preşedintele Partidului Conservator, Daniel Cons­tantin, vor semna, astăzi, protocolul de constituire a Alianţei de Centru Dreapta, formaţiune care ar putea fi înregistrată în aceeaşi zi la tribunal. Structurile de conducere ale celor două formaţiuni, Delegaţia Permanentă a PNL şi Consiliul Naţional al PC, se vor reuni în şedinţă în cursul dimineţii pentru a aproba decizia de constituire a Alianţei de Centru Dreapta, după care va avea loc reuniunea Birourilor Politic Central şi Executiv Central ale PNL şi PC pentru ceremonia de semnare a protocolului de constituire a ACD.

Conducerile PNL şi PC au aprobat miercuri, 5 ianuarie, constituirea unei alianţe între cele două formaţiuni care va fi intitulată Alianţa de Centru Dreapta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb