CRINUŢA DUMITREAN A DEMISIONAT  Un fost procuror-şef DIICOT a preluat conducerea ANRP

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 6 octombrie 2011

Crinuţa Nicoleta Dumitrean a demisionat de la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), postul său fiind ocupat, prin decizie a premierului, de către Dorina Danielescu, fost procuror-şef DIICOT.

Preşedintele ANRP şi-a depus demisia marţi, 4 octombrie.

Dumitrean a fost candidat din partea PDL la ultimele alegeri europarlamentare. Ea ocupa funcţia de preşedinte al ANRP din octombrie 2009.

La sfârşitul lunii august, de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a fost demis vicepreşedintele Remus Baciu, acesta fiind arestat preventiv într-un dosar de corupţie. Remus Baciu a fost arestat pentru că ar fi primit peste 400.000 de lei în schimbul urgentării soluţionării anumitor dosare de despăgubire a unor foşti proprietari de imobile naţionalizate. În motivarea deciziei de arestare a funcţionarului, Curtea de Apel Bucureşti notează că acesta s-a folosit de instituţiile statului în interese personal şi că gravitatea faptei pentru care este cercetat Baciu reiese şi din calitatea sa de subsecretar de stat în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, instituţie publică aflată în subordinea Guvernului.

Dorina Danielescu a fost procuror-şef al Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi, ulterior, în perioada martie-mai 2010, procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, potrivit Mediafax. Presa locală relatează că, în urmă cu trei ani, aceasta a fost reclamată la Consiliul Superior al Magistraturii de către administratorii unei companiii din Ploieşti pentru "instrumentarea unor dosare în funcţie de interesele personale".

În perioada mai-noiembrie 2010, Dorina Danielescu a condus Serviciul contencios administrativ şi juridic al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, pentru ca în intervalul 1 noiembrie 2010-1 martie 2011 să lucreze la Direcţia Afaceri Europene din Ministerul Justiţiei.

Din martie 2011 şi până în prezent, Dorina Danielescu a lucrat în Minis-terul Justiţiei la Biroul pentru prevenirea criminalităţii şi de cooperare cu oficiile de recuperare a creanţelor din statele membre ale UE.

La sfârşitul lunii august, de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a fost demis vicepreşedintele Remus Baciu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb