Cristian Buşu, noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrica

S.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 ianuarie 2016

Cristian Buşu

Cristian Buşu

Electrica SA anunţă alegerea lui Cristian Buşu în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

"Membru în Consiliul de Administraţie al Electrica SA din anul 2014, domnul Cristian Buşu a fost ales în aceasta funcţie în cadrul şedinţei Consiliului din data de 13 ianuarie 2016, urmând să aibă un mandat pe un an", se arată în comunicat.

Electrica SA este administrată de un Consiliu de Administraţie compus din şapte membri: Arielle Malard de Rothschild, Cristian Buşu, Ioana Alina Drăgan, Corina Georgeta Popescu, Bogdan George Iliescu, Michael Adriaan Maria Boersma şi Pedro Mielgo Alvarez.

Potrivit sursei citate, şedinţele Consiliului se ţin în mod valabil în prezenţa a cel puţin cinci membri, dintre care doi membri trebuie sa fie obligatoriu independenţi.

Cristian Buşu este, începând cu anul 2011, lector universitar în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, unde desfăşoară numeroase activităţi didactice. În prezent, Cristian Buşu este Secretar de Stat în Ministerul Energiei şi membru în Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia. Până de curând, a ocupat funcţia de director la sucursala centrală Marfin Bank Bucureşti.

În perioada 2009-2013, Cristian Buşu a fost director economic în cadrul Fondului Proprietatea şi membru în Comitetul Reprezentanţilor. Anterior a ocupat, timp de patru ani, funcţia de consilier economic în cadrul Departamentului Economic al Guvernului României. Între anii 2000-2005, a lucrat pentru Prudential Financial, New York, ca planificator financiar/broker. Din septembrie 2014, Cristian Buşu este membru al Consiliului de Administraţie al Electrica SA.

Noul preşedinte al CA al Electrica a declarat: "În primul rând, le mulţumesc colegilor din Consiliul de Administraţie pentru încrederea acordată. Bazându-mă pe experienţa dobândită în cadrul companiei, precum şi pe sprijinul colegilor din Consiliu şi al managementului Electrica, vă asigur că vom continua şi chiar accelera implementarea măsurilor de eficientizare, dar şi a celor mai bune practici de guvernanţă corporativă. Electrica este o companie stabilă din toate punctele de vedere, care îşi va respecta angajamentele asumate, în principal, acelea de a crea valoare pe termen lung pentru acţionari prin distribuţia şi furnizarea de energie electrică şi de a asigura servicii la standarde excepţionale pentru clienţi".

La rândul său, Ioan Roşca, directorul general Electrica, a pecizat: "Experienţa domnului Cristian Buşu reprezintă un atu important în continuarea procesului de modernizare a companiei şi, totodată, de dezvoltare a unei culturi organizaţionale centrate pe etică şi integritate. Din punctul meu de vedere, contează foarte mult faptul că avem un Consiliu de Administraţie foarte echilibrat, format din profesionişti cu o mare experienţă, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional. Îi urez succes noului preşedinte şi sunt convins că Electrica va continua pe drumul reformei, un drum început imediat după listarea de succes".

Potrivit comunicatului, în cadrul primei şedinte a Consiliului de Administraţie a fost aprobată constituirea a trei comitete consultative:

1. Comitetul de nominalizare şi remunerare:

- Bogdan Iliescu - preşedintele comitetului;

- Arielle Malard de Rothschild;

- Corina Georgeta Popescu;

2. Comitetul de audit:

- Pedro Mielgo Alvarez - preşedintele comitetului;

- Arielle Malard de Rothschild ;

- Bogdan Iliescu;

3. Comitetul de strategie, restructurare şi guvernanţă corporativă:

- Michael Adriaan Maria Boersma - preşedintele comitetului;

- Cristian Buşu;

- Ioana Alina Drăgan.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. E bun.

    macar sa nu fure sau sa faciliteze aranjamente paguboase

    1. stai sa vezi ce aranjament pagubos o sa faca pentru FP!!!!

    Bravo! Bună alegere!

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb