Cristian Diaconescu s-a alăturat grupului independenţilor

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 25 februarie 2010

Cristian Diaconescu s-a alăturat grupului independenţilor

Urmează Marian Sârbu?

Senatorul Cristian Diaconescu s-a alăturat grupului independenţilor, a declarat, ieri, Gabriel Oprea, minis-tru al Apărării şi lider al grupului. Diaconescu este al patrulea parlamentar PSD care părăseşte partidului după Congresul extraordinar în urma căruia Victor Ponta a fost ales preşedinte.

Ceilalţi trei sunt senatorul Şerban Mihăilescu şi deputaţii Ioan Mun-teanu şi Culiţă Tărâţă.

Diaconescu a declarat, recent, citat de Mediafax, că plecarea sa din PSD depinde de rezultatul anchetei în legătură cu filajul său.

El a spus că nu şi-a dorit funcţii în PSD şi că nu a candidat la şefia partidului pentru a obţine beneficii. Diaconescu a mai precizat că este nevoie de o expresie puternică a stângii în România, în condiţiile în care Preşedinţia, Guvernul şi o parte a opoziţiei sunt de dreapta.

Diaconescu a spus, în contextul în care vorbea despre decizia de a renunţa la candidatura pentru şefia PSD, că îl cunoaşte pe Mircea Geoa-nă mai bine decât pe Victor Ponta.

Cristian Diaconescu a menţionat că nu a discutat cu Ponta de când acesta a devenit preşedinte al PSD, dând asigurări, pe de altă parte, că nu va pleca din PSD pentru a se duce în PDL.

Ponta despre demisia lui Diaconescu: "Regret această decizie, trebuie să aflăm motivele reale"

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, ieri, că regretă foarte mult decizia lui Cristian Diaconescu de a demisiona din partid, spunând că e unul dintre oamenii valoroşi şi că trebuie aflate motivele reale ale retragerii sale la Congres, dar şi ale deciziei de demisie. Ponta a spus că social-democraţii aşteaptă încă să afle motivele reale pentru care Diaconescu s-a retras, sâmbătă, în fa-voarea lui Mircea Geoană, precum şi motivele reale ale gestului de miercuri.

Preşedintele PSD a spus că gestul lui Diaconescu este pripit şi îl regretă. El a menţionat că este convins că şi Diaconescu îşi regretă gestul.

Ponta a spus că a încercat să vorbească cu Diaconescu dar nu a reuşit. El a menţionat că îl respectă pe Diaconescu şi consideră că locul acestuia nu este alături de actuala Putere.

Geoană: "Plecarea lui Diaconescu înseamnă că actuala conducere a PSD a pornit pe un drum greşit"

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a declarat, ieri, că plecarea din partid a lui Cristian Diaconescu, pe care îl consideră unul dintre cei mai valoroşi oameni din partid, înseamnă că actuala conducere a pornit pe un drum greşit.

El consideră că demisia lui Cristian Diaconescu este o pierdere importantă pentru partid şi un semnal extrem de îngrijorător cu privire la şansa PSD de a rămâne singurul partid de stânga în România.

"Plecarea lui Cristian Diaconescu nu este o întâmplare. Dar nu pot să nu constat o înlănţuire de detalii extrem de importante: faptul că Adrian Năstase a anunţat că vrea schimbări în filiale, faptul că Victor Ponta deja l-a proclamat pe Adrian Năstase câştigător la Consiliu Naţional şi, nu în ultimul rând, faptul că prin diverse cer-curi, diverşi oameni din PSD se ara-tă dispuşi să cedeze funcţia de Preşedinte al Senatului", a arătat Geoană.

El şi-a exprimat, totodată, temerea ca PSD să nu revină la "vechile metehne şi la practicile de dinainte de 2005".

"Sper ca schimbarea de generaţie să nu se transforme în schimbare de cadre pe criteriul cine nu e cu noi e împotriva noastră", a arătat Geoană.

El a precizat că Cristian Diacones-cu este, în opinia sa, unul dintre cei mai buni specialişti ai PSD şi trebuia ţinut în partid, indiferent de numele celui căruia i-a acordat susţinerea la Congres. "Sper ca, mai devreme sau mai târziu, Cristian Diaconescu să revină în partid. În acest sens, va avea întregul meu sprijin"", a conchis Geoană.

Orban: "Părăsind partidul în care s-a afirmat, Diaconescu şi-a încheiat, după părerea mea, cariera"

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban regretă faptul că senatorul Cristian Diaconescu a decis să demisioneze din PSD, adăugând că, în opinia sa, cariera acestuia este, practic, încheiată.

"Păcat pentru el. Cred că ar fi avut în faţă o carieră frumoasă. Părăsindu-şi partidul în care s-a afirmat, părerea mea este că această carieră este practic încheiată", a susţinut Ludovic Orban.

Întrebat dacă liberalii ar fi dispuşi să-l primească pe Cristan Diaconescu în PNL, Orban a menţionat că "un om care îşi abandonează partidul, convingerile, prietenii, o dată, va fi capabil să facă acest lucru şi a doua oară".

"Nu cred că domnul Diaconescu ar putea să devină aşa cum a devenit întregul Partid Democrat peste noapte, din socialist, liberal. De altfel, nici nu cred că domnului Diaconescu îi trece măcar vreo secundă prin cap să adere la PNL, probabil se va vărsa în partidul fără formă şi fără fond al generalului Oprea", a conchis liderul PNL.

Jurnalista Floriana Jucan a declarat, la finalul săptămânii trecute, că a primit spre publicare 36 de pagini de monitorizare a lui Cristian Diaconescu, însoţite de imagini în care acesta apare în ipostaze compromiţătoare, Diaconescu afirmând că acest fapt are legătură cu Congresul şi că oricine l-a urmărit a făcut-o ilegal.

"Această monitorizare este adevărată. Cristian Diaconescu este monitorizat non-stop, de când merge cu soţia la cumpărături, până când merge la unii dintre liderii PSD acasă, când merge la sediul SRI din Piaţa Constituţiei, sau când merge într-o vizită de patru ore, pe 5 februarie, la reşedinţa unui controversat om de afaceri. Ce m-a uimit la Diaconescu este că, în toată această perioadă, se deghizează: îşi pune fes pe cap, parchează pe străzi lăturalnice, îşi pune ochelari, deci are ceva de ascuns", a spus, la Realitatea TV, Floriana Jucan. Ea precizat că monitorizarea lui Diaconescu a fost făcută în perioada 1-10 februarie, fără a menţiona cine a făcut această monitorizare.

Diaconescu a depus, marţi, o plângere privind monitorizarea sa.

Marian Sârbu pleacă din PSD?

Deputatul PSD Marian Sârbu (foto) este decis să părăsească partidul, însă nu şi-a anunţat încă demisia, pentru că îşi negociază în acest moment reîntoarcerea pe funcţia de ministru al Muncii, relata presa aseară, la închiderea ediţiei, citând surse politice.

"Marian Sârbu a fost foarte supărat de ceea ce s-a întâmplat la congres şi de faptul că nu a fost lăsat să ocupe funcţia de ministru al Muncii atunci când i s-a propus de PDL", au declarat sursele citate.

Deputatul PSD Cătălin Cherecheş s-a alăturat independenţilor

Deputatul de Maramureş Cătălin Cherecheş (foto), (n.r. secretarul Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor şi membru al Comisiei permanente comune pentru afaceri europene a Parlamentului) a demisionat din PSD şi s-a înscris, ieri, în grupul parlamentarilor independenţi.

Domnia sa şi-a justiticat decizia prin faptul că doreşte să lucreze, în continuare, cu Cristian Diaconescu şi Gabriel Oprea, în grupul independenţilor, întrucât cu cei doi a intrat în PSD acum şapte ani.

Ponta: Sancţiuni dure, dacă se confirmă că un membru PSD e implicat în şantajarea lui Diaconescu

Preşedintele PSD Victor Ponta (foto) a declarat, ieri, că, dacă se confirmă că un membru al PSD este implicat într-o acţiune de şantaj împotriva senatorului Cristian Diaconescu, sancţiunile politice vor fi cele mai dure, precizând că în acest moment nu deţine niciun fel de date în acest sens. El a spus că instituţiile statului trebuie să facă lumină şi să dea un răspuns în legătură cu informaţiile sau speculaţiile apărute în presă referitoare la un şantaj sau la fapte ilegale asupra unui om important al PSD, senator şi fost ministru de două ori.

Ponta a precizat că dacă se va confirma că un personaj din interiorul PSD este implicat, atunci, ca preşedinte al partidului, va propune sancţionarea politică cea mai severă. El a ţinut să precizeze că nu îl ştie şi nici nu îl bănuieşte pe acest personaj din PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb