Cristian Sporiş îl înlocuieşte pe Marinel Burduja la Raiffeisen Bank

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 31 iulie 2012

Cristian Sporiş îl înlocuieşte pe Marinel Burduja la Raiffeisen Bank

Fostul secretar de stat va ocupa poziţia de vicepreşedinte responsabil corporate

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Cristian Sporiş se va întoarce în august la Raiffeisen Bank, unde va prelua poziţia de vicepreşedinte responsabil cu divizia corporate a băncii, deţinută până la jumătatea anului de Marinel Burduja, potrivit Mediafax.

Sporiş a fost numit secretar de stat responsabil cu Trezoreria în luna februarie, imediat după instalarea Guvernului Ungureanu, înlocuindu-l pe Bogdan Drăgoi, care preluase funcţia de ministru al Finanţelor Publice.

După instalarea guvernului Ponta, Sporiş a fost unul dintre puţinii secretari de stat care au rămas pe poziţie, fiind considerat apolitic şi beneficiind şi de sprijinul Băncii Naţionale a României, care a insistat că la conducerea Trezoreriei trebuie să se găsească un specialist cu experienţă în piaţa bancară.

Propunerea de a fi vicepreşedinte de corporate la Raiffeisen Bank l-a făcut însă pe Sporiş să renunţe la poziţia de secretar de stat.

Divizia corporate a Raiffeisen are trei segmente mari - corporaţii multinaţionale, corporaţii locale mari şi corporaţii medii & regiuni, alături de care sunt organizate structuri distincte pe cash management şi finanţări de proiecte.

În vârstă de 36 de ani, Sporiş a abosolvit Facultatea de Finanţe - Bănci a Academiei de Studii Economice şi a lucrat prima dată în trezorerie la sucursala din România a Băncii Naţionale a Greciei.

El a activat la trezoreria Raiffeisen din 2002, la puţin timp după preluarea Băncii Agricole de către grupul austriac. În ianuarie 2003 a fost promovat director executiv al băncii pe trezorerie, iar din martie 2005 a ocupat poziţia de director executiv al băncii pe aria trezorerie şi arbitraj.

Directoratul băncii este condus de Steven van Groningen - preşedinte executiv, secondat de James Daniel Stewart - vicepreşedinte responsabil pe Trezorerie şi Pieţe de Capital, Vladimir Kalinov -vicepreşedinte divizia retail şi Carl Rossey - vicepreşedinte divizia operaţiuni şi IT.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb